Petru Luhan în dialog cu preşedintele Parlamentului European

Etichete:

Categorii: Parlament European

Ideile trebuie să plece de la regiuni spre forurile europene de decizie, pentru a găsi soluţii comune.”

În dialog cu preşedintele Parlamentului European În dialog cu preşedintele Parlamentului European În dialog cu preşedintele Parlamentului European

In cadrul sesiunii plenare, desfăşurată săptămâna aceasta la Strasbourg, a fost ales noul preşedinte al Parlamentului European – Jerzy Buzek, membru al grupului Partidului Popular European. Acesta a fost ales cu 555 voturi, ceea ce reprezintă 86% din numărul voturilor valabil exprimate.

După vot, Petru Luhan, europarlamentar în cadrul grupului Partidului Popular European, l-a felicitat pe noul preşedinte şi şi-a exprimat convingerea că Europa unită trebuie să se regăsească la nivelul regiunilor. Preşedintele Parlamentului European a confirmat această opinie, subliniind importanţa respectării principiului subsidiarităţii în luarea deciziilor la nivel european.

Ideile trebuie să plece de la regiuni spre forurile europene de decizie, pentru a găsi soluţii comune“, a concluzionat Preşedintele Parlamentului European.

Petru Luhan : “In dialogul cu dl. Buzek am căzut amândoi de acord asupra faptului că România şi Polonia au avut un parcurs asemănător spre UE iar această legătură ne sensibilizează mai mult asupra problemelor celor două ţări. Cred în puterea colaborării între cele două ţări pentru a realiza obiective specifice şi a găsi soluţii pentru problemele existente. In final, îmi exprim speranţa că pe durata acestui mandat Preşedintele Parlamentului European va reuşi să întărească legăturile dintre estul şi vestul Europei, contribuind astfel la reunificarea deplină a continentului nostru .”

Cei doi au identificat că provin din două regiuni partenere, respectiv Voievodatul Silezia şi Bucovina. Acest lucru constituie o bază comună de discuţii la nivel de parlament european. Domul Buzek a mărturisit că ştie multe lucruri despre regiunea noastră.

Petru Luhan a fost validat în cadrul acestei sesiuni plenare ca membru titular în „Comisia pentru dezvoltare regională” şi membru supleant în „Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne” precum si in subcomisia „Securitate şi apărare”.

Validarea lui Petru Luhan, pentru un mandat de 5 ani, ca membru titular în Comisia pentru Dezvoltare Regională are la bază experienţa acestuia în administraţia publică locală şi regională, timp în care a derulat numeroase proiecte cu finanţare europeană.

Comisia pentru Dezvoltare Regionala are atribuţii în chestiuni privind politica regională şi de coeziune, în special: Fondul European de Dezvoltare Regională, Fondul de Coeziune şi celelalte instrumente de politică regională ale Uniunii, cooperarea transfrontalieră şi interregională, relaţiile cu Comitetul Regiunilor, organizaţiile de cooperare interregională şi autorităţile locale şi regionale.

Be Sociable, Share!

Un răspuns la "Petru Luhan în dialog cu preşedintele Parlamentului European"

  1. andrei
    andrei Postat la Iulie 24, 2009 at 12:52 pm

    buna ziua,

    succes in noua functie, sa faceti in asa fel incat gradul de absorbtie al fondurilor europene sa creasca, sa organizati mese rotunde, seminarii etc. pentru a impinge autoritatile romane sa ia masuri, depinde mai mult de noi decat de UE.

    succes,

Lasă un răspuns

*