Petru Luhan, raportor al grupului popularilor europeni

Categorii: Parlament European

Petru Luhan, raportor al grupului popularilor europeni pe două rapoarte importante ale Parlamentului European

Europarlamentarul PD-L sucevean Petru Luhan a fost numit raportor al popularilor europeni pe două rapoarte importante ale Parlamentului European: ‘Reţeaua de alertă privind infrastructurile critice’ şi ‘Utilizarea tehnologiei informaţiilor de către serviciile vamale’.

„Infrastructurile critice” se referă la acele facilitaţi a căror perturbare sau distrugere ar avea un impact grav asupra sănătăţii şi siguranţei cetăţenilor sau asupra funcţionării eficiente a guvernelor. De exemplu, infrastructura din transporturi şi distribuţie, energie, utilităţi, sănătate, aprovizionarea cu produse alimentare sau infrastructura din comunicaţii.

”Pentru a proteja această infrastructură de eventuale atacuri teroriste sau dezastre naturale, Comisia Europeană a propus Consiliului să creeze o reţea de alertă privind infrastructurile critice. Această reţea ar trebui să funcţioneze ca un forum electronic care să permită schimbul de informaţii între statele membre şi să includă posibilitatea unei funcţii suplimentare de alertă rapidă. Un astfel de sistem funcţionează în Statele Unite ale Americii încă din anul 2003. Rolul Parlamentului European în această procedură este să evalueze propunerea Comisiei Europene şi să aducă modificări pentru a facilita implementarea acestui sistem în toate statele europene”, a explicat Petru Luhan.

”In ceea ce priveşte al doilea raport de care mă voi ocupa, acesta va avea ca obiectiv crearea unui sistem de informaţii al vămilor pentru a preveni, cerceta şi urmări încălcările grave ale legilor naţionale în domeniul vamal, prin accesul mai rapid la informaţii şi prin cooperarea administraţiilor vamale ale statelor membre. Sistemul va centraliza o bază de date care va fi pusă la dispoziţia fiecărui stat membru. Aceasta va conţine date organizate pe următoarele categorii: marfă, mijloace de transport, întreprinderi, persoane, tendinţe de fraudă, obiecte reţinute, interzise sau confiscate,” a concluzionat Petru Luhan.

Be Sociable, Share!

Un răspuns la "Petru Luhan, raportor al grupului popularilor europeni"

  1. silviu
    silviu Postat la Septembrie 17, 2009 at 3:13 pm

    rapoartele sunt interesante, sper sa reusiti sa va impuneti punctul de vedere si sa fiti sprijinit de grupurile politice in aoptarea lor

Lasă un răspuns

*