Petru Luhan şi-a deschis cabinet europarlamentar la Suceava

Categorii: Parlament European

Europarlamentarul PD-L Petru Luhan a inaugurat în data de 7 noiembrie 2009, la Suceava, un cabinet europarlamentar. Biroul va funcţiona în sediul de pe Str. Ştefan cel Mare, la numărul 3. Petru Luhan şi-a numit un sef de cabinet, Duca Ilie, care va prelua sesizările cetăţenilor.

Petru Luhan: “Doresc ca acest birou să reprezinte poarta sucevenilor către Europa. Sucevenii, dar nu numai, vor putea veni în audienţă la sediul cabinetului în orice zi a săptămânii, iar vinerea, la fiecare 2 săptămâni, îi voi putea primi personal pentru orice fel de discuţii, idei, iniţiative, probleme.”

Petru Luhan: “Mă identific foarte bine cu noua mea poziţie mai ales în prisma creşterii puterii Parlamentului European, odată cu intrarea în vigoare a tratatului de la Lisabona. Conform acestuia, Parlamentul European îşi va extinde puterea de co-decizie legislativă la 95% din politicile UE. In calitate de membru titular în Comisia pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European am ca scop prioritar în acest mandat simplificarea procedurilor de alocare a fondurilor europene. A doua Comisie în care activez este cea pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne. Priorităţile mele în cadrul acestei comisii sunt legate de gestionarea frontierei externe a UE. România are peste 2070 km de frontieră terestră şi odată cu intrarea în Schengen, în 2011, această frontieră va deveni frontiera de est a Uniunii Europene. Rolul României va creste atunci considerabil întrucât vom fi responsabili cu paza şi administrarea graniţei europene de est. A treia prioritate a mandatului meu este derularea de campanii de informare a cetăţenilor pe teme europene de interes.”

Activitatea europarlamentarului Petru Luhan poate fi urmărită pe site-ul său personal www.petruluhan.com sau pe site-ul Parlamentului European www.europarl.europa.eu/members.

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

*