Simulare cu studenţii de la Universitatea ,,Ştefan cel Mare”

Categorii: Tineri

Parlamentul European de la Suceava – simulare cu studenţii de la Universitatea ,,Ştefan cel Mare”

În perioada 19-21 noiembrie 2009 Universitatea ,,Ștefan cel Mare”din Suceava a găzduit a 3-a ediţie a proiectului intitulat “Studenţi Suceveni în Europa”. Ediţia de anul acesta a fost dedicată Simulării lucrărilor Parlamentului European în Universitate, avându-l ca invitat pe europarlamentarul PD-L Petru Luhan. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Studenţilor din Universitatea Suceava în colaborare cu BCR, BRD şi Consiliul Judeţean.

Scopul principal al evenimentului a fost familiarizarea studenţilor cu procesul decizional în cadrul Parlamentul European.

Participant la dezbaterile organizate de studenţi, Petru Luhan a explicat conceptul acestei simulări: “Cei 54 de studenţi-europarlamentari participanţi au fost împărţiţi în două comisii parlamentare şi au elaborat o lege care îi vizează pe studenţii europeni. A fost o atmosferă extraordinară, cu dezbateri argumentate privind Statutul Studentului European. În urma celor trei zile de dezbateri studenţii s-au reunit în şedinţă plenară şi au votat textele legislative propuse.”
Proiectul s-a încheiat cu o festivitate în cadrul căreia participanţii la proiect au primit o diplomă de participare şi premii oferite de atât de organizatori cât şi de invitaţii speciali la eveniment.
“Cred că prin acest proiect participanţii au avut posibilitatea să vadă cum se desfăşoară întregul proces decizional în Parlamentul European. Instituţiile europene nu sunt cunoscute de cetăţeni, în contextul în care depindem de ele din ce în ce mai mult. Tocmai de aceea consider că astfel de simulări contribuie la conştientizarea publicului asupra importanţei politicilor europene şi la aducerea Europei mai aproape de cetăţean. La un nivel mai extins, astfel de proiecte aduc o contribuţie considerabilă la consolidarea democraţiei, prin încurajarea participării active a tinerilor la dezvoltarea societăţii civile”, a concluzionat Petru Luhan.

Simularea parlamentului european la USV Simularea parlamentului european la USV Simularea parlamentului european la USV Simularea parlamentului european la USV Simularea parlamentului european la USV Simularea parlamentului european la USV Simularea parlamentului european la USV Simularea parlamentului european la USV Simularea parlamentului european la USV

Be Sociable, Share!

Un răspuns la "Simulare cu studenţii de la Universitatea ,,Ştefan cel Mare”"

  1. Judy
    Judy Postat la August 19, 2012 at 8:28 am

    Buna Ziua , cu multa stima si profund rpcseet pt. un colos al lumii moderne , un exemplu ce D-zeu si vointa de a merge mai departe ,ne este pus pe tapet . D-zeu sa va insoteasca in tot ce faceti ,pt. ca menirea dumneavoastra sa capete contur final ,si anume ,virful piramidei ,insemnind REGE al TUTUROR ROANILOR ! Daca D-zeu va vrea , caci noi va vrem ,vom renaste ca natie ca spirit ,si sint convins ca D-zeu ne va zimbi ! D-zeu sa aiba grija de ROMANI ! Din toata fiinta mea , muuulta sanatate ,fericire si un noian de inpliniri in fiecare zi ,alaturi de cei dragi si de Romani ! LA MULTI ANI SI D-ZEU SA BINECUVINTEZE ACEASTA ZI !

Lasă un răspuns

*