Brandul Bucovina promovat cu succes in Parlamentul European

Categorii: Headline,Promovare

Zilele Bucovinei in Parlamentul European Brandul Bucovina Brandul Bucovina Brandul Bucovina Brandul Bucovina Brandul Bucovina Brandul Bucovina Zilele Bucovinei în Parlamentul European Brandul Bucovina Zilele Bucovinei în Parlamentul European

Marti, 13 aprilie, Petru Luhan, europarlamentar (PPE, PDL) si Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, au organizat un eveniment de amploare in Parlamentul European pentru promovarea “brandului Bucovina”.

Cele peste patru mii de sarmale, preparatele vanatoresti, preparatele traditional bucovinene – pastrav cobze, buturuga de ciocolata, bulz taranesc, ciulama de galbiori, poale-n brau, etc., dar si programele artistice, incondeiere de oua, pictura pe sticla si lemn, obiceiuri populare, precum si alte elemente specifice Bucovinei, au oferit celor peste sapte sute de invitati o seara de neuitat. Evenimentul s-a terminat aproape de miezul noptii, cu mult peste programul initial stabilit, fapt ce denota interesul europenilor pentru traditiile si produsele din aceasta regiune.

Suceveanul Petru Luhan a declarat: “Cred ca acest eveniment va contribui la constituirea unui brand pentru produsele traditionale bio bucovinene si sper ca in viitorul apropiat acestea sa se gaseasca si in supermarket-urile europene. Cunoasterea produselor bio si traditionale de o calitate mult superioara celor existente pe piata europeana de catre consumatorii din Uniunea Europeana  poate conduce la  dezvoltarea economica si turistica  in regiunea Bucovina si implicit Romania . Am prezentat invitatilor si manastirile bucovinene care datorita unicitatii si valorii lor artistice au fost adaugate la Lista cu Mosteniri Culturale Internationale a UNESCO. Acestea pot constitui un stimulent pentru cei interesati sa viziteze Bucovina . “

La eveniment au mai participat Dacian Ciolos, Comisarul pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala,  europarlamentari, reprezentanti ai corpului diplomatic la Bruxelles, invitati din cadrul celorlalte institutii europene.

Directorul Directiei Evenimente din cadrul Parlamentului European a declarat ca desi lucreaza in acest domeniu de 15 ani nu a mai intalnit un eveniment de o astfel de calitate si amploare.

Nota catre editori: Grupul PPE este cel mai numeros grup politic din Parlamentul European cu 265 de membri

Mai multe fotografii in pagina “Galerie foto”

Be Sociable, Share!

4 răspunsuri la "Brandul Bucovina promovat cu succes in Parlamentul European"

  1. Bibliotecaru
    Bibliotecaru Postat la Aprilie 16, 2010 at 5:42 pm

    O iniţiativă foarte bună!

  2. Bibliotecaru
    Bibliotecaru Postat la Aprilie 16, 2010 at 5:46 pm

    Am o curiozitate… cum a trecut nenea acela cu brişca (cel cu cârnatul în mână), prin aeroport?

  3. Tavi
    Tavi Postat la Aprilie 21, 2010 at 2:36 pm

    Sincer sa fiu , mi-s dragi pdl-istii ca sarea in ochi dar cand vad un lucru bun trebuie sa recunosc ca e bun. Super initiativa si felicitari organizatorilor. In sfarsit am vazut si eu o stire legata de Romania care m-a facut sa fiu mandru ca sunt roman. Bafta !

  4. Emanuel
    Emanuel Postat la Aprilie 22, 2010 at 2:23 pm

    Frumoasa traditia in partile Bucovinei va doresc succes in promovarea zonei,cit si in dezvoltarea ei rurala

Lasă un răspuns

*