Dacian Ciolos va fi audiat vineri de Parlamentul European

Categorii: Parlament European

Dacian Ciolos, comisarul propus pentru agricultura va fi audiat vineri de Parlamentul European

Europarlamentarul PD-L Petru Luhan, consideră că Dacian Cioloş are şanse cât se poate de mari pentru a deveni comisar european. Luhan a precizat că vineri, 15 ianuarie, va avea loc, în cadrul comisiei de specialitate a Parlamentului European, audierea comisarului propus pentru Agricultură, Dacian Ciolos. Luhan a explicat că în situaţia în care va obţine această funcţie, Cioloş va gestiona un buget de peste 40 de miliarde de euro pentru Politica Agricolă Comună.

„În cadrul audierilor, europarlamentarii vor evalua competenţele generale, angajamentul european, cunoaşterea portofoliului propus şi capacităţile de comunicare. Sunt convins că Dacian Cioloş va fi apreciat de colegii mei europarlamentari şi că va începe o nouă etapă în cariera sa. România va fi tratată ca orice alt stat membru, atribuţiile unui comisar european fiind foarte clare în ceea ce priveşte relaţia cu statul care l-a propus”, a precizat Luhan.
El a arătat că presa europeană a scris că Dacian Cioloş este cunoscut ca un apropiat al Franţei, care militează pentru menţinerea unor subvenţii importante în sectorul agricol.

„Lui Dacian Cioloş nu i se reproşează nimic la capitolul pregătirii profesionale, dimpotrivă, la anunţarea nominalizării sale pentru portofoliul agriculturii, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a avut o reacţie foarte fermă, spunând că a fost cel mai competent candidat pe care l-a avut pentru acest post. Prezenţa domnului Cioloş în noua formulă a comisarilor europeni denotă, pe de o parte, profesionalismul de care acesta a dat dovadă de-a lungul carierei sale şi, pe de altă parte, susţinerea pe care România o are pentru preluarea portofoliului Agriculturii”, a mai spus europarlamentarul PD-L.

Petru Luhan a mai adăugat că agricultorii şi producătorii din România au nevoie să fie mult mai prezenţi în dezbaterile privind viitorul politicii agricole europene pentru a contribui activ la modul în care aceasta va fi realizată.

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

*