Europarlamentarul Petru Luhan a organizat pentru prima oară în România o dezbatere pe tema fondurilor europene pentru perioada 2014 – 2020

Categorii: Fonduri europene

Europarlamentarul PD-L/PPE Petru Luhan a organizat miercuri 12 mai, în cadrul Parlamentului României, dezbaterea cu tema “Perspectiva finanţărilor comunitare post 2013″ unde s-au discutat principalele aspecte referitoare la obiectivele europene stabilite pentru perioada 2014 – 2020 şi modul în care România poate valorifica acest cadru plecând de la situaţia actuală.

La invitaţia lansată de europarlamentarul Petru Luhan au răspuns reprezentanţi ai Parlamentului României, Guvernului, autorităţi locale, ONGuri şi ziarişti din presa centrală şi locală. Participanţii au dezbatut teme referitoare la: stadiul actual al utilizării fondurilor europene pentru dezvoltarea economică şi socială a României, ce trebuie făcut pentru îmbunătăţirea absorbţiei acestor fonduri, care este impactul investiţiilor realizate cu ajutorul fondurilor structurale. Extrem de util a fost de aflat viziunea Parlamentului României cu privire la obiectivele naţionale pentru perioada următoare de programare la nivel european 2014 – 2020. S-a discutat de asemenea despre cum va reuşi România să continue liniile de dezvoltare asumate în prezent astfel încât să utilizeze cât mai multe fonduri ce vor fi alocate la nivel european după 2010.

Europarlamentarul Petru Luhan, membru în Comisia pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European, a prezentat, în cadrul dezbaterii, principalele direcţii ale Raportului său privind Realizarea unei coeziuni teritoriale, sociale şi economice în cadrul UE – o condiţie sine qua non a competitivităţii la nivel mondial “.

Consider că astfel de consultări trebuie să fie o practică în activitatea membrilor Parlamentului European care au nevoie să ştie cât mai multe detalii despre situaţia din ţară şi viziunea de dezvoltare pentru a putea reprezenta cât mai bine interesele cetăţenilor români la Bruxelles. Dezbaterea de astăzi a oferit deci posibilitatea ca în proiectul de raport ce va fi prezentat în iunie 2010 să includ cât mai multe din soluţiile pentru rezolvarea problemelor identificate în România dar care pot avea relevanţă şi pentru alte state membre UE.” a declarat europarlamentarul PPE/PD-L Petru Luhan.

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

*