Hackathon la Parlamentul European

Categorii: Diverse,Headline

PL 

Petru Luhan: In premieră, tineri din Romania şi alte state europene vor semnala instituțiilor europene nevoia îmbunătățirii conexiunii la internet de pe mobil

 
Europarlamentarul Petru Luhan va co-organiza pe 8 şi 9 noiembrie 2011 primul Hackathon din cadrul Parlamentului European. Titlul evenimentului reprezintă un joc de cuvinte, hack-a-thon, adică un maraton de 24 de ore pentru dezvoltarea unei aplicații care să verifice calitatea conectării la internet de pe telefonul mobil.  Evenimentul se va desfășura timp de două zile (24 ore efective de lucru) și va reuni tineri specialiști IT din mai multe țări. Atenție, a nu se confunda hacker cu cracker.
Evenimentul are ca scop inițierea unor dezbateri la nivel european pentru îmbunătățirea calității conexiunii la internet pe telefonul mobil.

 
Tinerii cu profil IT din România şi alte state UE trebuie să profite de această oportunitate şi să se înscrie pană pe 21 octombrie pentru a-și dovedi abilitățile în domeniu. Aceștia vor fi asistați de specialiști pe toată durata evenimentului. Sunt așteptate în primul rând idei din partea cunoscătorilor în domeniu”, a precizat europarlamentarul Petru Luhan. (www.petruluhan.com).

Cheltuielile de transport, cazare și masă pentru cele 2 zile la Bruxelles vor fi suportate  integral de către organizatori, pentru toți participanții. Câștigătorul va primi un premiu de 5000 euro.

Pentru înscrieri și informații suplimentare consultați: www.euhackathon.eu

La festivitatea de premiere din cadrul Parlamentului European vor participa reprezentanți ai Comisiei Europene, europarlamentari, reprezentanți ai Google, Skype, etc.

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

*