Invențiile românești promovate în Parlamentul European

Categorii: Promovare

inventii

Europarlamentarul Petru Luhan împreună cu Autoritatea Națională Română pentru Cercetare Științifică va prezenta la Bruxelles invenții românești premiate la Saloanele de la Geneva şi Moscova din 2010 si 2011.

Invențiile românești vor fi promovate, în Parlamentul European, în cadrul evenimentului “Progresul Uniunii Europene prin Invențiile Românești”, care va avea loc în perioada 23-26 mai 2011. Printre invențiile care vor fi prezentate la Bruxelles se numără şi cea a doamnei Raluca Ioana Van Staden, ce detectează cancerul în mai puțin de șase minute.

Acțiunea din 23-26 mai are ca scop obținerea unui plus de imagine pentru ţara noastră, la nivel comunitar întrucât România are un potențial deosebit pentru știință şi poate contribui direct sau indirect la realizarea obiectivelor Strategiei UE 2020“,  a precizat Petru Luhan, membru în cadrul Comisiei pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European.

Printre invențiile care vor fi expuse la Bruxelles se numără:

o instalație care asigură diminuarea consumului de gaz natural cu cel puțin 12% faţă de alte instalații similare;

– o compoziție de amestec ciment-polimer pentru pavat drumuri şi şosele care are un preț de până la 40% mai scăzut faţă de infrastructurile rutiere tradiționale, totodată având o durată de viață de până la 40 de ani;

– un Hyper CD-ROM capabil să stocheze 10 Terra Bytes, considerat a aduce o nouă revoluție în stocarea datelor. 

Evenimentul va fi organizat de europarlamentarul PPE/PDL Petru Luhan şi Autoritatea Națională Română pentru Cercetare Științifică, sub Înaltul Patronaj al Președintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek. La această acțiune mai participă Comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Dacian Ciolos, europarlamentari, ambasadori, membri ai Comisiei Europene, ai Reprezentanţelor regionale de pe lângă instituțiile UE, etc.

“Avem nevoie de recunoașterea valorii invențiilor românești în plan european dar mai ales de sprijinirea inventatorilor români în promovarea rezultatelor acestora. Mediul politic național şi european trebuie să susțină mai mult inovarea, mai ales ținând cont de faptul că până în 2020 fiecare stat membru trebuie să aloce 3% din PIB pentru investițiile în cercetaredezvoltare-inovare’, a concluzionat Petru Luhan.

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

*