Petru Luhan susține programul european “Erasmus pentru tinerii antreprenori”

Categorii: Diverse,Tineri

Europarlamentarul Petru Luhan, în calitate de vice-președinte al tinerilor europarlamentari PPE, susține programul european “Erasmus pentru tinerii antreprenori”, care își propune să stimuleze spiritul antreprenorial, competitivitatea și dezvoltarea companiilor nou înființate, precum și a IMM-urilor din Uniunea Europeană.
“Acest program reprezintă o șansă pentru tinerii întreprinzători care doresc să lanseze sau să dezvolte o afacere. De asemenea, este o oportunitate pentru tinerii români care doresc să beneficieze de experiența în afaceri a altor tineri europeni sau a întreprinderilor europene moderne. Sunt convins că, așa cum programul Erasmus pentru mobilitate universitară a avut un succes fenomenal în rândul tinerilor din România, și acest program european se va bucura de o largă participare din partea tinerilor români” consideră Petru Luhan care a adus în discuție acest program şi în cadrul Inter-Grupului pentru Tineret al Parlamentului European.

Europarlamentarul Petru Luhan îi invită pe tinerii antreprenori să acceseze site-ul www.petruluhan.com sau www.erasmus-antrepreneurs.eu şi să aplice la acest program de schimb de experiență.

“Voi avea mai multe întâlniri cu organizaţiile de tineri din România şi îi voi încuraja să participe la acest program. Pentru România este esenţial ca în această perioadă să valorifice fondurile structurale pe care le primeşte de la Uniunea Euorpeană şi să încurajeze participarea cetăţenilor la acest gen de programe”, a concluzionat Petru Luhan.

Programul “Erasmus pentru tinerii antreprenori” este o iniţiativă a Comisiei Europene şi a Parlamentului European, care oferă tinerilor antreprenori şansa unui schimb de experienţă transfrontalier la nivelul Uniunii Europene, în vederea acumulării de experienţă în domeniul afacerilor. De asemenea, antreprenorii experimentaţi pot aplica pentru a-şi diversifica afacerea, pentru a-şi dezvolta activitatea şi pentru formarea unor noi legături şi merge-uri la nivel european.

Acest program le va permite tinerilor antreprenori europeni să petreacă până la 6 luni de muncă alături de un antreprenor experimentat dintr-un alt stat UE, pentru a învăţa cum să îşi dezvolte şi să îşi îmbunătăţească propria afacere.

Antreprenorii noi și cei experimentați pot candida pentru program pe site-ul http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/, și vor stabili contactul cu organizația de intermediere pe care o doresc, completând formularul online. Când se ajunge la o înțelegere (planuri de lucru, sarcini, responsabilități), se poate realiza vizita în străinătate. Aplicanții trebuie să țină cont de următoarele criterii: să fie persoane hotărâte să înceapă propria lor afacere sau care au inițiat-o în ultimii 3 ani (domeniul afacerii nu contează). Trebuie să demonstreze un background educațional şi profesional solid şi să aibă o idee de afaceri viabilă, să fie rezident permanent într-unul din statele membre UE, și să își demonstreze motivația de a lucra împreună cu un antreprenor experimentat din alt stat al Uniunii.

Beneficiile aduse de acest program sunt utile, practice și numeroase. Perioada de până la 6 luni de desfășurare a programului în compania unui antreprenor experimentat si care a avut succes în domeniul său, în alt stat membru, în perspectiva acumulării unor cunoștințe de bază pentru dezvoltarea propriei întreprinderi este de mare folos perioadei de inițiere a oricărei întreprinderi mici și mijlocii. De asemenea, înțelegerea cadrului legislativ din alt stat membru, îmbunătățirea cunoștințelor limbilor străine, apartenența la o rețea europeană de antreprenori de succes, precum și oportunitățile de colaborare și dezvoltare a unei afaceri transfrontaliere sunt doar unele dintre avantajele acestui program.

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

*