Vești bune pentru doritorii de fonduri europene din România – Crește co-finanțarea acordată de către UE

Categorii: Headline

IMG_7491 

Parlamentul European a votat în ședința plenară de astăzi, 01 decembrie 2011, acordarea unui ajutor  suplimentar pentru proiectele de dezvoltare regională finanțate din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) și Fondul Social European (FSE). Pe lista statelor care vor beneficia de noua măsură UE se află și România, alături de Ungaria, Letonia, Portugalia, Grecia și Irlanda.

Practic, noul regulament adoptat prevede creșterea temporară cu 10 puncte procentuale a contribuției europene în proiectele comunitare. „Dacă până acum cofinanțarea României pe un astfel de proiect era de 15% din totalul sumei, de acum aceasta se reduce la 5%, restul de 95% urmând să fie acoperiți de către Uniunea Europeană. Este o măsură care vine în ajutorul beneficiarilor și care dorește să sprijine dezvoltarea regiunilor mai sărace și predispuse să fie afectate în continuare de criza economică și financiară”, a declarat europarlamentarul Petru Luhan.

„Comisia pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European, din care fac parte, a primit mandatul de a încheia negocierile cât mai rapid cu putință, pentru a asigura eficiența deplină a majorării contribuției europene și pentru a furniza imediat lichidități statelor membre”, a adăugat europarlamentarul român.

Pentru a intra în vigoare, după ce a fost votat de Parlamentul European, prezentul Regulament va fi votat în Consiliul Uniunii Europene pe 6-7 decembrie.

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

*