VINURI ROMANESTI PREZENTATE IN PARLAMENTUL EUROPEAN. PETRU LUHAN: VINUL FACE LEGATURA INTRE CULTURA SI AGRICULTURA

Categorii: Diverse,Headline

IMG_2610 

Europarlamentarul Petru Luhan, împreună cu delegația română în cadrul Grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, a organizat pe 12 octombrie la Bruxelles, un eveniment de promovare a României, cu prezentarea de diverse sortimente de vinuri românești de elită.

După ce anul trecut europarlamentarii au putut degusta produse tipice bucovinene, prin evenimentul de anul acesta au putut degusta şi vinurile românești.

Prezenți la eveniment au fost Comisarul pentru Agricultură, Dacian Ciolos, Președintele Grupului Popularilor Europeni din cadrul Parlamentului European, Joseph Daul, europarlamentari, ambasadori, înalți funcționari.

Evenimentul a coincis cu dezbaterile intensive pe marginea Politicii Agricole Comune care au loc în momentul de față şi s-a bucurat de o largă participare din partea funcționarilor europeni.

Vinurile românești au reușit în această seară să facă legătura între cultura şi agricultură. Evenimentul a promovat o imagine pozitivă a țării noastre iar colegii europarlamentari precum şi reprezentanți ai Comisiei Europene au apreciat calitatea produselor românești. Astfel de evenimente arată întotdeauna latura pozitivă a țării noastre iar vinul, ca element de cultură, facilitează în general legătura între oameni. România reprezintă mult mai mult decât ce a prezentat presa internațională în ultima vreme…”, a declarat Petru Luhan la sfârșitul evenimentului.

Reamintim că Petru Luhan a mai organizat evenimente de promovare a României, precum cel din aprilie 2010 – “Traditie-Turism-Multiculturalitate în Bucovina“, evenimentul de amploare “Progres European prin Invenții românești” în mai 2011, etc.

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

*