Avem undă verde pentru miliardele de la UE

Categorii: Diverse

Parlamentul European a dat astăzi undă verde bugetului Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020. În următorii șapte ani, se vor investi 960 de miliarde de euro în proiecte de dezvoltare în spațiul european, cât și în afara lui. Din acești bani, României i s-au alocat aproximativ 40 de miliarde de euro prin fondurile structurale și de coeziune, prin fondurile pentru agricultură și dezvoltare rurală.

„Fondurile europene sunt singura șansă de dezvoltare a României. Sunt bani pe care Uniunea Europeană ni-i dă pentru construcția de drumuri și autostrăzi, modernizarea spitalelor și pentru alte domenii-cheie, ca eficiență energetică și infrastructură de mediu, inovație, dezvoltarea firmelor și creșterea capacității administrative”, a declarat europarlamentarul român Petru Luhan.

Acesta atrage atenția asupra faptului că România trebuie să înceapă să acceseze şi bani din liniile de finanțare direct de la Bruxelles. „Pe lângă fondurile pentru coeziune şi pentru agricultură, cunoscute deja în România, Uniunea ne pune la dispoziție multe alte modalități de finanțare, ca de exemplu, bani pentru cercetare-dezvoltare și inovație prin programul Orizont 2020, pentru sectorul medical prin programul Sănătate pentru creștere economică, sau pentru cultură şi media prin programul Europa creativă”, a mai spus eurodeputatul PDL.

La acestea se adaugă fondurile pentru crearea de locuri de muncă, instruire şi formare profesională, precum şi pentru integrarea romilor. Pentru a face cunoscute românilor toate posibilitățile de finanțare europeană, Petru Luhan a lansat o campanie de informare şi va da publicității un ghid al accesării fondurilor UE pentru 2014-2020.

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

*