Ministrul Corlăţean trebuie să meargă de urgenţă la Londra pentru a dezamorsa campania antiromânească

Categorii: Diverse

Îngrijorat de acțiunile de discriminare împotriva românilor din Marea Britanie, europarlamentarul Petru Luhan s-a deplasat la Londra pentru a discuta cu comunitatea română, formată din studenți și muncitori, și pentru a găsi soluții la problemele acestora.

Românii din Marea Britanie sunt profund îngrijorați de escaladarea campaniei de discriminare din mass-media, precum și de atacurile politicienilor britanici, venite dinspre partidul extremist UKIP, cât și din partea premierului David Cameron. “După discuțiile avute cu reprezentanții diasporei, care reprezintă cei aproximativ 300.000 de români care lucrează în Marea Britanie, solicit Ministrului Afacerilor Externe să meargă în persoană și de urgență la Londra pentru a discuta cu autoritățile locale și cu guvernul britanic”, a declarat Luhan.

Europarlamentarul amintește faptul că, cu puțin timp înainte de ridicarea definitivă a restricțiilor pentru români, atacurile împotriva lor s-au agravat, culminând cu declarații politice alarmante privitoare la o posibilă invazie a muncitorilor români, ce ar urmări exclusiv obținerea de ajutoare sociale. “În realitate, așa cum arată datele furnizate de Comisia Europeană, cei mai mulți emigranți din Marea Britanie vin din afara UE, iar Anglia nu este prima destinație aleasă de români atunci când merg la muncă în străinătate”, a mai declarat Luhan.

De asemenea, eurodeputatul PDL consideră inacceptabilă alimentarea ideii de ură și instigarea la rasism de către publicațiile britanice. În această categorie intră, de exemplu, petiția antiromâni lansată de tabloidul Daily Express, campania antiemigrație a publicației The Guardian, precum și acuzațiile The Sun și The Telegraph privitoare la invazia a sute de mii de infractori și cerșetori români.

Petru Luhan trage un semnal de alarmă în privința efectelor pe termen lung ale acestei campanii de discriminare: “Odată întipărită ideea că românii le fură britanicilor locurile de muncă sau mai rău, că românii nu muncesc, ci stau pe ajutoare sociale în timp ce cerșesc sau comit tâlhării, va fi extrem de greu să reabilităm imaginea României. De aceea, este vital ca diplomația de la București să ia măsuri urgente pentru a stopa discriminarea românilor în Marea Britanie”, a conchis europarlamentarul.

Reamintim faptul că Petru Luhan este inițiatorul unei petiții împotriva discriminării românilor în Marea Britanie. Petiția Luhan: STOP discriminării românilor din Marea Britanie poate fi semnată aici: http://www.yousign.org/ro/PetitiaLuhan

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

*