Europarlamentarul Petru Luhan, despre tragedia din Apuseni: “Rușine, domnule Nicolăescu!”

Categorii: Diverse

Tragicul accident aviatic din Munții Apuseni, soldat cu moartea a doua persoane, ne arata încă o dată, dacă mai era nevoie, că actualul ministru al Sănătății este complet rupt de realitate.

Chiar dacă nimeni nu se poate pronunța deocamdată asupra motivelor și vinovaților în acest caz, din relatările martorilor și ale presei se desprind câteva mari semne de întrebare.

În primul rând, de ce Autoritatea Națională de Transplant – instituția care organizase acest zbor – folosea o aeronavă veche de 45 de ani, în condițiile în care SMURD dispune de un avion de ultimă generație pentru transportul pacienților, avion ținut într-un hangar în ziua accidentului?

În al doilea rând, așa cum se întreabă pe drept cuvânt opinia publică, de ce a durat atât de mult găsirea victimelor, din moment ce autoritățile susțin că dispun de un sistem performant de localizare și de mijloace rapide pentru transportarea lor la spital?

Nu în ultimul rând, de ce tace ministrul Sănătății, în subordinea căruia se află, conform Legii 588/2004, autoritatea implicată?

Singurul răspuns posibil la toate aceste întrebări nu poate fi decât că dl Eugen Nicolăescu a fost depășit de situație. Ca în multe alte situații în care reacțiile sale – dacă a existat vreuna – au fost de natură să inducă mai degrabă confuzie decât clarificări.

În orice tară civilizată, un astfel de ministru și-ar fi prezentat demisia în cinci minute! Dar, fiindcă trăim în România Guvernului USL, nu avem decât să exclamăm: Rușine, domnule Nicolăescu!

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

*