Parlamentul European poate ajuta fermierii suceveni

Etichete:,

Categorii: Agricultura

“Parlamentul European vrea să crească producţia de alimente ecologice. Fermierii români, şi deci şi cei suceveni, sunt direct interesaţi de dezvoltarea agriculturii ecologice deoarece ţara noastră are multe zone şi mai ales ferme individuale, necontaminate cu produse chimice, radiaţii, OMG-uri şi se deschid în felul acesta noi porţi pentru exportul produselor provenite din agricultura ecologică”, a declarat suceveanul Petru Luhan, candidat pentru o poziţie de europarlamentar pe listele PD-L.


Candidatul democrat-liberal a explicat că, pe viitor, Parlamentul  European vrea să reducă şi procentul în care un aliment contaminat cu OMG (organisme modificate genetic) poate să fie declarat “ecologic”, de la 0,9%, cat este în prezent, la 0,1%.

Noul Tratat de la Lisabona măreşte puterile Parlamentului European în deciziile luate în domeniul agriculturii, astfel că toţi agricultorii români ar trebui să fie interesaţi de cine îi va reprezenta la nivel european. Agricultorii din zona Moldovei vor avea în mine un sprijin. Dezvoltarea agriculturii trebuie să fie un obiectiv principal pentru ţara noastră în următorii ani. Sper ca românii şi mai ales sucevenii, să fie prezenţi în număr cât mai mare la alegerile europene din 7 iunie“, a mai spus Petru Luhan.

Acesta declară că a studiat amănunţit problematica agriculturii de la nivelul Parlamentului European şi a precizat că pentru legislativul european hrana sănătoasă pentru cetăţenii Uniunii Europene este o preocupare majoră.

Luhan a exemplificat că în ianuarie 2009 P.E. a cerut ca pesticidele care sunt toxice pentru oameni să nu mai fie folosite în apropierea zonelor rezidenţiale şi să se renunţe la împrăştierea lor din avioane în aceste zone.

Candidatul PD-L a declarat că este la curent cu faptul că membrii Parlamentului European au în plan reducerea pesticidelor utilizate în agricultură şi interzicerea pe viitor a chimicalelor în alimente.

“De asemenea, actuala legislatură a votat împotriva utilizării animalelor clonate pentru hrană, deoarece acestea au vieţi mult mai scurte decât animalele născute natural, deci sunt mai susceptibile la diferite boli. Vara trecuta europarlamentarii au decis prin vot ca toate alimentele vândute pe teritoriul UE, care conţin faimoşii aditivi cu E-uri, să aibă clar scris pe etichetă nu doar numărul aditivului respectiv, ci explicaţii de genul  – poate avea efecte adverse pentru copii, încheie candidatul democrat-liberal.

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

*