Prin elaborarea a peste 300 de amendamente si prin munca depusa in calitate de raportor al Parlamentului European am contribuit la conturarea programelor europene regionale (2014-2020), programe ce prevad eliminarea discrepantelor dintre statele europene si majorarea alocarilor financiare pentru noile state membre, precum Romania.
Petru Luhan a început mijlocirea de parteneriate între ONG-uri europene şi instituţii sociale româneşti
Europarlamentarul PD-L, Petru Luhan, a vizitat, sâmbăta 14 noiembrie, căminul pentru copii de la Spătăreşti.
“Consider că în această perioadă de criză economică singura şansă pentru îmbunătăţirea condiţiilor din casele de bătrâni şi centrele de îngrijire pentru persoanele cu dizabilităţi sunt parteneriatele cu ONGuri europene. Am discutat deja cu mai multi colegi din Parlamentul European, membri ai Comisiei pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale, în căutarea unor astfel de parteneriate.”
Petru Luhan a mai mentionat ca despre proiectul fundatiei FARA de la Spataresti aflase prin intermediul unui coleg europarlamentar din Anglia, Richard Howitt. Eurodeputatul englez precizase in cadrul discutiilor ca un exemplu de bune practici poate fi considerat ONGul FARA ce activează în domeniul protecţiei drepturilor copilului.
”In urma discuţiei cu Richard Howitt mi-am dat seama de utilitatea creării unui parteneriat între ONG-uri şi europarlamentari, întrucât membrii Parlamentului pot propune nume de ONG-uri care să fie invitate la diferite conferinţe sau audieri din cadrul Parlamentului European şi pot de asemenea afla cu mai mare uşurinţă care sunt ONG-urile omoloage celor din România, în funcţie de tematică.”
Dintre proiectele derulate de Fundaţia FARA în Suceava amintim: Casa Sf. Nicolae – centru rezidenţial pentru un număr de 16 copii şi centrul de zi pentru şcolarii din localitatea Arbore, judeţul Suceava, unde 40 de copii, cu precădere romi, vin să îşi pregătească temele sub supravegherea unui cadru didactic, primind de asemenea o gustare, rechizite, haine.
Lasă un răspuns