Petru Luhan în dialog cu societatea civilă

Categorii: Societatea civila

In cadrul programului Comisiei Europene “Europa pentru Cetaţeni”, Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin în parteneriat cu Fundaţia Radio România a organizat pe 18 septembrie, la Bucureşti,  dezbaterea cu tema: Promovarea dialogului între societatea civilă din România şi instituţiile Uniunii Europene.

Proiectul ‘Cetăţeni activi pentru o Europă mai bună’, iniţiat de Asociaţia pentru Parteneriat European din Bulgaria, se desfaşoară în 7 ţări europene: Bulgaria, Belgia, Croaţia, Italia, Slovenia, Spania şi România.

La eveniment au participat europarlamentarii PD-L Petru Luhan şi Marian-Jean Marinescu, reprezentanţi de ONG-uri, reprezentanţi ai României la Comitetul Economic şi Social European, reprezentanţi de instituţii europene şi media.

In cadrul dezbaterii, Petru Luhan a prezentat câteva din proietele care vor demara în octombrie şi vor continua până în 2010: “Începând din această toamnă, voi colabora cu o reţea educaţională europeană – European Schoolnet – pe două proiecte care au ca scop familiarizarea elevilor şi profesorilor cu noile tehnologii de informare şi comunicare şi apropierea acestora de temele europene. De asemenea este în lucru un parteneriat cu un post de radio din Suceava pentru derularea unui ciclu de emisiuni în vederea promovării instituţiilor europene. Emisiunile radio se vor încheia cu lansarea unui concurs al cărui premiu va fi un stagiu la Parlamentul European.

In încheiere, Petru Luhan a amintit promisiunea sa din campanie – 50 tineri la Bruxelles. Aceştia vor fi aduşi la Bruxelles în 2009, în urma lansării de concursuri pe teme europene. Ultimul proiect pe 2009, derulat de cabinetul Petru Luhan, va fi organizat în decembrie – ‘Craciun European’ – proiect ce va fi organizat într-un liceu din Suceava. Elevii vor fi constituiţi în echipe de cel mult 3 elevi, care vor reprezenta cate o ţară membră UE. Fiecare grupă va trebui să prezinte tradiţiile de Craciun din statul pe care il reprezintă.

Be Sociable, Share!

Un răspuns la "Petru Luhan în dialog cu societatea civilă"

  1. emilian
    emilian Postat la Septembrie 21, 2009 at 4:39 pm

    initiativele sunt binevenite. o alta idee ar fi si sa organizati pentru judetul suceava o reuniune cu primarii din judet si cu un consultant pe fonduri europene ca sa se explice primarilor ce finantari pot accesa de la UE, pentru ce proiecte, in ce conditii, care sunt pasii etc.

Lasă un răspuns

*