Petru Luhan invitat la dezbateri la televiziuni naţionale

Categorii: Diverse

Candidatul Partidului Democrat-Liberal la alegerile europarlamentare din data de 7 iunie, Petru LUHAN,  a participat la sfârşitul săptămânii trecute la două emisiuni electorale News Magazine (Antena 3), respectiv Fabrica (Realitatea TV).

În cadrul celor două dezbateri televizate în care Petru Luhan a avut interlocutori de la Partidul Social Democrat(Adrian Păunescu) şi Partidul Naţional Liberal s-au purtat discuţii referitoare la programe economice concrete, programe politice şi alegerile europarlamentare.

În intervenţiile sale, Petru Luhan a ţinut să menţioneze măsurile anti criză luate de guvernul Boc, respectiv introducerea pensiei minime ( 300 lei de la 1 aprilie, respectiv 350 lei de la 1 octombrie), eliminarea a 176 de taxe din cele 558 existente, împrumutul FMI, programul “prima casă”, ieftinirea gazelor cu 8% în 3 luni sau garantarea creditelor agricole cu 30%. Împrumutul de la FMI are rolul de a menţine cursul de schimb valutar, de a injecta capital pe piaţa financiară pentru a revigora economia românească în contextul crizei economice mondiale.

Referindu-se la programul “Prima casă”, Petru Luhan a adus în discuţie o serie de avantaje pe care acesta le are, şi anume: reducerea avansului obligatoriu la 5% la contractarea unui credit, un nivel mai scăzut al dobânzilor sau reducerea TVA-ului pentru construcţiile noi la 5%. Luhan consideră că reducerea TVA-ului unul dintre cele mai mari avantaje ale acestui program. Această măsură a guvernului are o mare deschidere socială şi se aşteaptă să aibă un impact mare în sectorul construcţiilor imobiliare.

Garantarea creditului de către stat este un alt aspect foarte important al programului. Băncile nu mai au costuri legate de nerambursarea creditului, de execuţia silită în cazul în care un om nu-şi plăteşte rata iar acest lucru va duce implicit la scăderea dobânzilor bancare.

Petru Luhan crede că toate aceste măsuri anti criză vor redresa sectorul economic.

În ceea ce priveşte programul Partidului Democrat Liberal, candidatul sucevean a precizat că principalele teme abordate sunt atragerea fondurilor europene, creşterea ratei exportului, adoptarea monedei Euro sau aderarea României la spaţiul Schengen.

Prezenţa candidatului democrat liberal la alegerile europarlamentare în cadrul emisiunilor electorale realizate de televiziunile naţionale va continua în data de 4 iunie, când Petru Luhan va fi invitatul emisiunii News Magazine pe Antena3.

Be Sociable, Share!

Un răspuns la "Petru Luhan invitat la dezbateri la televiziuni naţionale"

  1. Rodina
    Rodina Postat la Septembrie 23, 2012 at 10:14 pm

    Nici mie nu mi-a placut Masterchef atat de mult, dar m-am uitat din cauza ca juirul era foarte dur.Apoi a inceput sa-mi placa de personalitatea lui Petru si mi-a placut mult ca a castigat el, pentru ca le-a aratat celorlalti concurenti ca au fost niste fraieri si niste ciudosi.Daca merita sau nu sa castige, asta nu stiu, pentru ca nu ma pricep deloc la gatit:)

Lasă un răspuns

*