Promovarea Bucovinei în Parlamentul European

Categorii: Promovare

În perioada 12 – 16 aprilie 2010, Petru Luhan va organiza, în cadrul Parlamentului European, evenimentul intitulat “Hora Bucovinei”. Cu această ocazie va fi amenajat un stand care să pună în valoare autenticitatea obiceiurilor, a preparatelor culinare tradiţionale şi BIO din zona Bucovinei. Standul va include şi o expoziţie de fotografie.

În cadrul suprafeţei expoziţionale, publicul vizitator va intra în contact cu potenţialul turistic al Bucovinei asistând în acelaşi timp la demonstraţiile meşterilor populari bucovineni (încondeieri de ouă, olărit, pictură pe lemn şi sticlă), la demonstraţii de artă culinară bucovineană, precum şi la spectacole de muzică şi dansuri tradiţionale bucovinene.

“Din discuţiile purtate pana acum cu alţi membri şi oficiali ai Parlamentului European, manifestarea este aşteptată cu mare interes întrucât unii dintre ei cunosc deja calitatea produselor agro-alimentare romaneşti, considerând că este benefic ca România să prezinte la Bruxelles aceste produse. In funcţie de reacţiile şi opiniile participanţilor, pe viitor voi căuta şi alte modalităţi de promovare a Bucovinei la Parlamentul European. De menţionat şi că evenimentul va avea loc în cel mai important spaţiu expoziţional al instituţiei, pe parcursul a 5 zile, avându-i ca invitaţi pe membrii Parlamentului European, Comisarul european pentru agricultura, reprezentanţi ai Comitetului Regiunilor, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Bruxelles. Evenimentul este important si prin prisma faptului ca vizitatorii vor fi purtători de opinie pentru regiunile pe care le reprezintă, din cele 27 de state membre.”, a declarat Petru Luhan, europarlamentar PD-L.

Un eveniment asemănător a fost organizat la Parlamentul European in 2008, intitulat “Agro-Romania”, dar la care nu a fost reprezentata şi Bucovina.

Petru Luhan are experienţa organizării unor astfel de evenimente, întrucât in martie 2009 a condus delegaţia României la târgul AFA AUGSBURG. În cele 9 zile de manifestări de la Augsburg, standul Bucovinei a fost vizitat de un număr de aproximativ 50.000 de vizitatori, bucurându-se de un mare succes. Urmând modelul testat la târgul de la Augsburg, evenimentul organizat in Parlamentul European va promova diversele forme de turism din Bucovina: turism cultural, turism balnear, turism montan şi agroturism.

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

*