Dacian Cioloş va primi avizul pozitiv

Categorii: Parlament European

Petru Luhan: Dacian Cioloş va primi avizul pozitiv al Parlamentului European

Impresii dupa audierea comisarului pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos Viitorul Politicii Agricole Comune după anul 2013 şi aspectele sale bugetare, utilizarea plăţilor directe şi volatilitatea preţurilor pe piaţa produselor alimentare şi actualele negocieri internaţionale s-au numărat printre subiectele aduse în discuţie de Membrii Parlamentului European pe durata audierii lui Dacian Cioloş, Comisarului român desemnat pentru Agricultură şi dezvoltare rurală.

Petru Luhan, europarlamentar PD-L, membru în Comisia pentru Dezvoltare Regionala a Parlamentului European, s-a declarat foarte mulţumit de prestaţia lui Dacian Ciolos in cadrul audierilor desfăşurate astăzi in cadrul Parlamentului European:

“Comisarul roman a fost susţinut de delegaţia germana deşi ne aşteptam ca aceştia sa fie critici dar răspunsurile dl. Ciolos i-au convins de profesionalismul de care va da dovada in mandatul sau. Audierea s-a încheiat cu aplauze si chiar preşedintele Comisiei a spus la final ca nu ştie caţi dintre noii comisari desemnaţi au primit asemenea aplauze la final de audieri.”, a declarat Petru Luhan, prezent in sala pe toata durata dezbaterilor.

Referitor la răspasurile comisarului la întrebările europarlamentarilor, Petru Luhan menţionează ca “In răspunsurile sale din cadrul audierii Dacian Ciolos a susţinut menţinerea in cadrul Politicii Agricole Comune a pilonului II, întrucât dezvoltarea agriculturii este strâns legata de cea a mediului rural si conform acestuia, acolo se afla soluţiile pentru dezvoltarea agriculturii din statele noi si soluţii pentru finanţarea micilor fermieri. Un alt punct important menţionat de comisarul roman a fost menţiunea ca bugetul pentru Politica Agricola Comuna trebuie sa fie unul consistent, Dacian Ciolos angajându-se sa pledeze pentru o creştere a bugetului, daca obiectivele in domeniu vor necesita acest lucru.”

De menţionat ca pentru 2010 bugetul alocat agriculturii este cel mai mare – 43% din bugetul total al Uniunii Europene, respectiv 362,8 mld. euro.

“M-am bucurat ca pe durata audierii dl. Ciolos a accentuat in mai multe rânduri importanta consultării si a cooperării cu comisia parlamentara de specialitate. L-am asigurat la final ca va găsi in mine un sprijin si un partener de discuţii pe tematica dezvoltării rurale, in special in relaţia sa cu Parlamentul European”.

Elemente de background

Dacian Ciolos a primit deja avizul favorabil al Comisiei pentru Agricultura a Parlamentului European. Din punct de vedere procedural, rezultatele audierilor vor fi transmise acum preşedintelui Parlamentului European. Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, va prezenta in cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European de saptamana viitoare toţi comisarii şi programul lor urmând ca pe 26 ianuarie Parlamentul European sa acorde votul de investitura al Comisiei Barosso II.

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

*