Europarlamentarul Petru Luhan mobilizează ajutoare pentru zonele afectate de inundaţii

Categorii: Diverse

Europarlamentarul Petru Luhan şi-a întrerupt activitatea din Parlamentul European şi a plecat de la Bruxelles pentru a ajunge în zonele afectate de inundaţii din Suceava.

Trebuie să ne mobilizăm cu toţii pentru a-i ajuta pe cei aflaţi acum în suferinţă şi nevoie. Am solicitat Comisiei Europene precizări privind modalităţile de sprijinire a regiunilor de la graniţa UE afectate de inundaţiile devastatoare din ultimele zile. De asemenea, în urma discuţiilor purtate cu reprezentanţi ai Forumului Româno-German şi ai unor asociaţii din Elveţia, vor fi trimise ajutoare de urgenţă în zonele afectate, în special în Bucovina. Un sprijin important a fost mobilizat şi din ţară, în Argeş, unde au fost pregătite deja câteva tiruri cu ajutoare”, a precizat europarlamentarul PPE Petru Luhan.

Odată cu inundaţiile recente din Moldova s-a văzut cel mai bine efectul tăierilor ilegale ale pădurilor în mare parte a ţării.

“Consider că pentru construirea de diguri şi pentru găsirea de alte soluţii de protejare a zonelor cu risc de inundaţii este nevoie ca procedurile de accesare a fondurilor europene să fie simplificate pentru a putea fi accesate într-un timp cat mai scurt de către beneficiari, în acest fel evitându-se pe viitor efectele negative ale unor astfel de catastrofe. Susţin orice demers pe care Ministerul Mediului, Autoritatea de Management POS Mediu le vor face pentru a grăbi accesarea fondurilor puse la dispoziţie de UE prin intermediul fondurilor structurale şi de coeziune. Consider de asemenea că este imperativă reglementarea tăierii pădurilor şi găsirea de soluţii concrete pentru exploatarea resurselor naturale de lemn din zonele inaccesibile cum ar fi vârful munţilor.”, a concluzionat Petru Luhan.

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

*