Europarlamentarul Petru Luhan o va invita în Bucovina pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei

Categorii: Diverse

Tourist 1 Tourist 2

Aflat în vacanţă în România, europarlamentarul  Petru Luhan a profitat de ocazie pentru a promova turismul în Bucovina, preluând rolul de gazdă pentru turiştii germani. Printre oaspeţi s-a numărat şi fostul antrenor secund al echipei naţionale de călărie sportivă a Germaniei, aflat în vizită după 10 ani în România, împreună cu soţia. Turiştii au fost impresionaţi de costumele populare romaneşti, pe care au avut ocazia să le şi poarte.

“Trebuie să promovaţi mai mult în Germania frumuseţea turistică a României”, au spus oaspeţii germani, care au avut ocazia să viziteze atât litoralul cât şi zona Braşovului. Aceştia au promis că şi anul viitor vor petrece concediul tot în România.

“Sunt foarte mulţi turişti germani care obişnuiau să îşi petreacă vacantele în ţara noastră. Trebuie să încercăm să îi recâştigăm, pentru ca germanii să redescopere România, acum membră a familiei europene. Avem de altfel o puternică comunitate de vorbitori de limba germană în Bucovina iar ospitalitatea celor de pe aceste meleaguri este binecunoscută”, a spus Petru Luhan.

Europarlamentarul român speră să crească numărul germanilor care vor alege Bucovina pentru a-şi petrece vacanţele. “Voi încerca să aduc în Bucovina cât mai mulţi turişti germani. M-aş bucura enorm dacă printre aceştia se va număra şi cancelarul Angela Merkel, alături de care am avut onoarea să lucrez, ca stagiar, în aceeaşi comisie din Parlamentul German. Ar fi cu siguranţă bine primită de bucovineni. Voi extinde dnei Merkel invitaţia de a vizita ţara noastră în cursul anului viitor”.

Promovarea Bucovinei este una dintre preocupările constante ale europarlamentarului Petru Luhan. Acesta a organizat, în acest an, o seară bucovineană la sediul Parlamentului European. Peste o mie de parlamentari, funcţionari şi localnici au fost impresionaţi de frumuseţea locurilor prezentate, de obiceiurile şi tradiţiile zonei dar mai ales de bucatele gustoase pregătite pentru ei, de la sărmăluţe până la plăcinte tradiţionale.

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

*