Europarlamentarul Petru Luhan va prezenta europenilor invenţiile românilor

Categorii: Diverse

Invenţiile româneşti prezentate la Geneva reprezintă valori ce trebuie făcute cunoscute europenilor. Voi promova invenţiile prezentate la salonul de la Geneva din 2010 pentru a schimba percepţia europenilor despre ţara noastră, evidenţiind adevăratele valori romaneşti în contextul în care mulţi europeni asociază România cu elemente negative. După succesul recentei acţiuni pe care am organizat-o la Bruxelles, în cadrul Parlamentului European, unde a fost invitată doamna Raluca Ioana Van Staden, inventatoarea senzorului care detectează cancerul în doar 6 minute, am decis să organizez un nou eveniment, la care să participe inventatorii români. Astfel, europarlamentarii, oamenii de afaceri, jurnaliştii europeni  vor putea să admire invenţiile româneşti. Consider că invenţiile românilor contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor şi în acelaşi timp la dezvoltarea economică. Europa Strategiei 2020, societatea bazată pe cunoaştere, are nevoie de contribuţia inventatorilor români“.

Petru Luhan a participat, marţi, 8 iunie, la invitaţia  Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) şi a Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS), la evenimentul Invenţiile româneşti premiate la Geneva şi mediul de afaceri românesc: De la idee la rezultate.

“Avem cu ce ne mândri în Europa, avem oameni de valoare care ar trebui mai bine apreciaţi şi mai ales mai bine promovaţi. Ca europarlamentar, voi fi în permanenţă alături de cei care reprezintă cu cinste România în Uniunea Europeană.”, a concluzionat europarlamentarul Petru Luhan.

In 2010, cele 46 de invenţii româneşti prezente la  Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva au obţinut 58 de medalii dintre care: 24 medalii de aur, 15 medalii de argint, 8 medalii de bronz şi 11 premii speciale.

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

*