“Habemus Comisium”

Categorii: Parlament European

Noua Comisie Europeana condusă de Jose Manuel Barroso –  aflat la al doilea mandat de preşedinte al executivului – a fost investită marţi de plenul Parlamentului European cu 488 voturi favorabile, 137 împotrivă şi 72  abţineri.

Este pentru prima dată în istoria noastră când numim Comisia Europeana în capacitatea de co-legiuitor real“, a declarat preşedintele Parlamentului, Jerzy Buzek, la începutul dezbaterii. “De asemenea, asistăm la începutul unei noi decade care implică şi un nou mod de lucru al instituţiilor europene“, a mai menţionat preşedintele Parlamentului European.

Mandatul noii Comisii va expira la 23 octombrie 2014. România este reprezentată în noua Comisie Europeană de Dacian Ciolos, care deţine portofoliul pentru agricultură şi dezvoltare rurală.

Petru Luhan, europarlamentar PD-L, prezent în plenul Parlamentului European la votul de investire a declarat: ” Toţi cei 27 de comisari au fost audiaţi înainte de votul în plen, în ianuarie şi februarie, în comisiile de specialitate ale Parlamentului European. Comisarul român Dacian Ciolos a făcut una dintre cele mai bune impresii la audierile în comisii. L-am felicitat personal pentru profesionalismul de care a dat dovadă atât după audierea în comisia de specialitate a Parlamentului European cât şi imediat după votul de investire“.

Reamintim că singura modificare în componenţa Comisiei faţă de lista anunţată iniţial de Barroso este înlocuirea reprezentantei Bulgariei. Rumiana Jeleva, propusă iniţial pentru portofoliul cooperării şi asistenţei umanitare, a fost înlocuită cu Kristalina Gheorghieva, în urma obiecţiilor ridicate de eurodeputaţi în momentul audierii în comisia de specialitate.

România are de realizat o serie de obiective foarte importante la nivel european si de aceea avem nevoie de o reprezentare puternică în Parlament European care să aibă o comunicare foarte bună cu membrii Comisiei Europene. Consider că majoritatea comisarilor sunt foarte competenţi şi cred că voi găsi calea directă de comunicare cu ei de fiecare dată când vor fi probleme de rezolvat“, a concluzionat Petru Luhan.

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

*