Petru Luhan: UE cere etichete obligatorii cu informații nutriționale

Categorii: Diverse

Parlamentul European a decis ca etichetele produselor alimentare să conţină informaţii nutriţionale şi recomandări privind consumul zilnic. Europarlamentarii au decis în şedinţa plenară desfăşurată săptămâna aceasta la Strasbourg ca etichetele produselor alimentare să conţină informaţii nutriţionale şi recomandări privind consumul zilnic.

Cetăţenii europeni trebuie să aibă posibilitatea de a alege produsele alimentare în cunoştinţă de cauză. La propunerea Comisiei Europene europarlamentarii au decis că trebuie indicată pe partea frontală a ambalajului cantitatea de lipide, acizi graşi saturaţi, zaharuri şi sare. In plus, trebuie menţionat pe ambalaj şi cantitatea de proteine, glucide, fibre şi acizi graşi trans naturali şi artificiali.”, a precizat europarlamentarul Petru Luhan, prezent la dezbaterile sesiunii plenare de la Strasbourg.

Europarlamentarii au mai cerut extinderea etichetării obligatorii a ţării de origine şi asupra tuturor tipurilor de carne, produselor lactate, fructelor şi legumelor. Printre excepţiile de la regula etichetării, europarlamentarii au menţionat alimentele care nu au fost pre-ambalate şi băuturile alcoolice.

Odată ce legislaţia va fi adoptată, întreprinderile cu profil alimentar vor avea trei ani la dispoziţie pentru a se adapta la noile reguli. Operatorii mai mici, care dispun de un număr mai mic de 100 angajaţi şi de o cifră de afaceri sub 5 milioane euro, vor avea 5 ani la dispoziţie.

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

*