Prin elaborarea a peste 300 de amendamente si prin munca depusa in calitate de raportor al Parlamentului European am contribuit la conturarea programelor europene regionale (2014-2020), programe ce prevad eliminarea discrepantelor dintre statele europene si majorarea alocarilor financiare pentru noile state membre, precum Romania.
Think-and-do tank Dunare.EDU, cu sprijinul Biroului de Informare al Parlamentului European în România, a organizat pe 14 mai, la Bucureşti, conferinţa de lansare a reţelei Danube-Black Sea YOUth network, un proiect regional al organizaţiilor de tineret din 23 de tari, demarat cu ocazia dezbaterii publice a Strategiei Dunării.
In cadrul evenimentului, echipa Dunare.EDU a prezentat priorităţile şi a lansat invitaţia de parteneriat către organizaţiile dornice să se implice in proiect pentru faza a II şi faza a III a reţelei.
Europarlamentarul Petru Luhan a salutat iniţiativa tinerilor şi a afirmat că participarea lor trebuie să fie o prioritate în procesul de formare a politicilor publice, inclusiv în realizarea strategiei Dunării.
La conferinţă au participat reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe precum si oficiali ai Autoritatii Naţionale pentru Sport si Tineret. De asemenea, la eveniment au fost reprezentate şi organizaţii non-guvernamentale precum Salvaţi Dunărea şi Delta, CADI, AEPADO, Asociaţia pentru mediu şi dezvoltare durabila locala, Institutul ASPEN România.
Reamintim ca până la sfârşitul acestui an va fi definitivată Strategia UE pentru Regiunea Dunării, un model de dezvoltare regională la nivel european, iniţiativă lansată de România şi Austria în 2008.
Strategia Dunării va fi o strategie internă a Uniunii Europene la care sunt invitate să participe şi statele terţe riverane şi va respecta cele trei principii aplicate şi în cazul Strategiei UE pentru regiunea Mării Baltice. Cele trei domenii (piloni) propuse de Comisia Europeană şi pe care se va axa Strategia sunt: conectivitatea (transport, energie, telecomunicaţii), protecţia mediului şi gestiunea apei, dezvoltarea socio-economică (cultură, educaţie, turism, dezvoltare rurală).
Pentru mai multe detalii:
Lasă un răspuns