Vicepreşedinte al Grupului Tinerii membri PPE

Categorii: Parlament European,Tineri

Petru Luhan – ales vicepreşedinte al Grupului “Tinerii membri PPE din Parlamentul European”

Petru Luhan, europarlamentar PD-L/PPE, a fost ales în data de 19 ianuarie în funcţia de vicepreşedinte al grupului “Tinerii membri PPE din Parlamentul European”. Acest grup reuneşte tineri europarlamentari cu vârste până la 36 ani.

“Alegerea în această funcţie mă onorează foarte mult şi mă responsabilizează în acelaşi timp. Avem un grup al tinerilor europarlamentari foarte dinamic şi foarte ambiţios. Cel mai important lucru este însă faptul că există foarte multe obiective comune pentru tinerii din cele 27 de state membre. Astăzi am reuşit să stabilim şi un plan de acţiune general pentru acest mandat. Pentru a realiza acest plan trebuie însă să îmbrăcam haina europeană, respectiv să dezvoltam strategii şi concepte de interes comun.”

In discursul său de după alegerea în aceasta funcţie Petru Luhan a menţionat câteva din obiectivele sale şi ale grupului pentru următorii ani. In primul rând a fost menţionată consolidarea relaţiilor dintre tinerii europarlamentari PPE şi tinerii deputaţi din parlamentele naţionale ale statelor membre UE.

Al doilea obiectiv menţionat de Petru Luhan a fost realizarea de campanii de informare la nivelul statelor membre UE asupra structurii instituţionale a UE şi asupra legislaţiei comunitare care afectează viaţa cetăţenilor europeni în mod direct. O altă provocare menţionată de europarlamentarul Petru Luhan este co-interesarea tinerilor pentru politică şi eliminarea stereotipurilor politice.

Iniţierea mai multor acte normative care să reprezinte în special interesele tineretului, sub respectarea principiului subsidiarităţii, va constitui o altă provocare comună a tinerilor europarlamentari şi al deputaţilor din parlamentele naţionale.

In viziunea europarlamentarului PD-L Petru Luhan “susţinerea reciprocă pe domenii ce ţin de activitatea propriu zisă a tinerilor colegi europarlamentari reprezintă o altă necesitate pentru a consolida vocea acestora în cadrul Parlamentului European”.

Ca preşedinte a fost ales germanul Andreas Schwab care a condus acest grup în ultimii ani.

_________________

Petru Luhan are 32 ani şi este absolvent de studii economice la universităţi din Germania, SUA şi Australia. Acesta şi-a început activitatea profesionala în Frankfurt am Main, Germania, după care a preluat diferite responsabilităţi manageriale în mari companii multinaţionale din Romania. Înainte de a obţine mandatul de europarlamentar, Petru Luhan a deţinut funcţia de Administrator public al judeţului Suceava.

Lucrări publicate: “Komparatives Management”, în limba germana şi “Cultura organizaţională comparativă”, în limba română.

In prezent Petru Luhan este membru în:
– Comisia pentru Dezvoltare Regionala a Parlamentului European;
– Comisia pentru Libertăţi Civile Justiţie şi Afaceri Interne si
– Sub-Comisia pentru Securitate şi Apărare (unde deţine funcţia de vice-coordonator).

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

*