Europarlamentarul Petru Luhan, impresionat de cazul fostei balerine Gabriela Dragnea

Categorii: Headline

IMG_7491 

Un vis transformat în coşmar: condamnată la pat pentru tot restul vieţii 

Gabriela Dragnea, o fostă balerină din Constanţa, trăieşte în fiecare zi un adevărat coşmar. Din cauza unui accident petrecut acum 15 ani, aceasta are întreg corpul paralizat şi este obligată să trăiască imobilizată într-un cadru.

Gabriela Dragnea și-a dedicat intraga viață dansului. La vârsta de 6 ani s-a ridicat pe vârfurile picioarelor și a descoperit farmecul baletului. Această pasiune a adus-o rapid pe culmile succesului, atât în țară cât și în străinătate.

La 20 de ani a plecat în Italia cu un contract la o școală de dansuri. În timpul antrenamentului pe plajă, un salt i-a fost fatal. A căzut și a rămas paralizată. Diagnosticul medicului: Gabriela are fractură de vertebre C3 și C4  paralizată complet de la gât în jos cu traheostomă (nu poate respira fără traheostomă) și e sondată permanent (sondă urinară). Era anul 1996.

Acum, de mai bine de 15 ani, stă nemișcată într-un cadru în apartamentul de două camere din Costanta, al părinților.  Își mișcă doar capul, iar corpul îi este, pur și simplu,nefolositor. Mama, tatăl  dar și fratele i-au fost, pe rând, mâini şi picioare și au ajutat-o cum au putut. Acum situația s-a înrăutățit. Mama este la al doilea infarct, tatăl operat iar fratele nu mai are serviciu. Ea are nevoie de bani pentru a-și continuă viața în cadrul atârnat de perete.

Impresionat de drama Gabrielei, europarlamentarul Petru Luhan va acoperi jumătate din costurile necesare îngrijirii fostei balerine, pe perioada unui an. „Tragedia pe care o trăieşte, zilnic, această tânără, este de neimaginat. Mai trist este că, în România, sunt poate sute de astfel de cazuri, care merită atenţia noastră. Invit, pe această cale, pe oricine crede că poate ajuta această familie, să o facă, indiferent de sumă”, a declarat europarlamentarul.

Pentru îngrijirea zilnică a Gabrielei este nevoie de plasturi pentru escare, mănuși chirurgicale, sonde urinare, mărimea cea mai mare, scutece şi pături pentru adulți de unică folosință, betadina, pansamente sterile pentru traheostomă, etc.

Oricine doreşte şi are posibilitatea să o ajute pe Gabriela Dragnea, o poate face prin intermediul contului deschis în numele acesteia, cu numărul RO11BRMA0999100042634212, titular Dragnea Eduard Marian.

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

*