Petru Luhan cere Comisiei Europene interzicerea reclamelor la produsele nocive pentru copii

Categorii: Headline

Pentru a potenţa acest demers, europarlamentarul Petru Luhan a iniţiat o campanie de strângere de semnături printr-o petiţie on-line.Toţi cei care sunt de acord cu interzicerea reclamelor la produsele nocive pentru copii îşi pot exprima sprijinul prin semnarea petiției la adresa:

http://www.petitieonline.ro/petitie/02788056

Europarlamentarul Petru Luhan a solicitat Comisiei Europene să emită o directivă care să interzică promovarea prin reclame a produselor pentru copii care conţin E-uri nocive. Pentru a potenţa demersul, europarlamentarul român a lansat o campanie de strângere de semnături, printr-o petiţie on-line.

Conform unor studii recente, sănătatea fizică şi mentală a copiilor este cu atât mai afectată cu cât creşte cantitatea de E-uri consumate. Cele mai periculoase produse, pe care copiii le consumă cu plăcere, sunt dulciurile sau produsele semipreparate, a căror compoziție are consecințe negative asupra sănătății lor”, se arată în documentul transmis Comisiei de Petru Luhan.

Acesta aminteşte, printre altele, de o serie de compuşi ai alimentelor care au fost dovediţi a fi periculoşi pentru sănătatea consumatorilor:

–  “sunset yellow” (E110), folosit, în special, în sucuri şi dulciuri;

–   tartrazina (E102), care ar provocă accese de furie în rândul copiilor;

–  benzoatul de sodiu, folosit în băuturile carbogazoase, care provoacă, în timp, stări de depresie;

–   E 128 (colorant roşu) care poate produce mutații genetice şi se găseşte în carnea de hamburgeri;

–   E951 (aspartam) şi E954 (zaharină) care se folosesc ca îndulcitori. Sute de studii susţin că aceşti doi compuşi au efecte nefaste asupra sănătăţii. Unul dintre cele mai cumpărate produse cu aspartam sau zaharină este guma de mestecat.

O soluție ar fi putea fi interzicerea campaniilor agresive de publicitate ce au ca public ţintă copiii. Reclamele la alimente, în mare parte la dulciuri, nu ar trebui difuzate în timpul emisiunilor pentru copii. Consider că este nevoie de elaborarea unei directive care să interzică publicitatea la alimentele nocive pentru copii”, concluzionează documentul care a ajuns pe masa Comisiei Europene.

Pentru a potenţa acest demers, europarlamentarul Petru Luhan a iniţiat o campanie de strângere de semnături printr-o petiţie on-line.

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

*