Ce doare mai tare: o piatră aruncată, sau instigarea şi manipularea? Antonescu şi propaganda urii

Categorii: Diverse,Headline

IMG125 

Constituţia europeană garantează, la fel ca şi Constituţia României, dreptul cetăţenilor la liberă exprimare. Oricine este liber să îşi prezinte public nemulţumirile, în aşa fel încât să se facă auzit. Atât timp cât modul de manifestare este civilizat, orice om se poate exprima, inclusiv în stradă, dacă este cazul.

Însă, să fie foarte clar, libertatea de exprimare nu are absolut nimic în comun cu violenţa. Actele de vandalism şi huliganism trebuie condamnate ferm, iar răspunsul autorităţilor trebuie să fie în consecinţă. Fiecare trebuie să răspundă pentru faptele sale, atât cei care se pretează la acte de violenţă, cât şi cei care instigă la astfel de manifestări.

Am asistat, siderat, duminică seara, la declaraţiile domnului Crin Antonescu. Televiziunile prezentau, într-o fereastră, imagini cu huligani cu feţe acoperite care aruncau cu pietre în forţele de ordine, distrugeau, incendiau chioşcuri şi maşini, iar in cealaltă fereastră, domnul Antonescu lansa un apel către simpatizanţii USL să se ralieze protestelor. Este inadmisibil ca, pe de-o parte, să ai pretenţia că eşti un lider politic modern, cu pretenţii la scaunul de Preşedinte al României, cu mii de voturi în spate şi, pe de altă parte, să instigi la acte de violenţă, cu bună-credinţă.

Pur şi simplu nu ai voie ca, de dragul unor manevre electorale, să periclitezi siguranţa şi integritatea oamenilor pe care ai pretenţia să-i conduci. I-aş propune domnului Antonescu să meargă în vizită, la spital, la jandarmii răniţi în altercaţiile de sâmbătă şi duminică şi să le explice, acestora şi familiilor lor, cum stă treaba cu manifestările de stradă, pe care domnia sa le îndrăgeşte atât de mult.

Aceşti politicieni, care nu văd mai departe de intersul personal, trebuie să înţeleagă că puterea nu se câştigă prin manipulare, dezinformare sau instigare, ci prin alegeri democratice şi corecte. Cred cu tărie că acţiunile lor din aceste zile vor fi aspru condamnate de români, de acei români care muncesc, care îşi iubesc ţara şi care au încredere în viitor.

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

*