Bugetul lui Dragnea – pentru gurile nesătule ale baronilor locali

Categorii: Diverse

Bugetul adoptat de către maşinăria de vot a actualei puteri este cel mai otrăvit cadou pe care USL îl pregăteşte românilor pentru 2014. Sub masca unor măsuri populare, dar insignifiante, precum micile creşteri salariale pentru profesorii şi medicii debutanţi sau indexarea inevitabilă a pensiilor, se ascunde de fapt o uriaşă deturnare de bani publici. Care vor fi folosiţi în beneficiul clientelei politice, nu al cetăţenilor.

Bugetul acordat, de exemplu, Ministerului Dezvoltării Regionale – mult mai mare faţă de 2013 – este profund antieuropean. În loc să încurajeze autorităţile locale să depună proiecte pentru accesarea de fonduri UE, vicepremierul Liviu Dragnea vrea să împartă el, din pix, în jur de un miliard de euro! Motivul nu este greu de ghicit. Într-un an în care vor avea loc două rânduri de alegeri în România, USL vrea să se asigure că toţi primarii şi preşedinţii de consilii judeţene vor avea bani atât pentru pomeni electorale, cât şi pentru puşculiţa partidelor şi, în multe cazuri, pentru propriile buzunare.
„Generozitatea” actualei puteri – care taie bani de la sănătate, dar plusează la dezvoltare regională – va fi suportată de către românii de rând. Majorând acciza la carburanţi, care va duce automat la scumpiri în lanţ, Guvernul Ponta îi pune pe cetăţeni să plătească pentru bugetul umflat al lui Dragnea, care nu este gândit pentru bunăstarea comunităţilor locale, ci pentru a hrăni gurile nesătule ale baronilor locali.

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

*