Ministrul Sănătăţii trebuie să înceteze dialogul surzilor cu medicii şi asistentele

Categorii: Diverse

Europarlamentarul Petru Luhan se declară solidar cu medicii şi asistentele care au intrat luni dimineaţă în grevă de avertisment, atrăgând atenţia actualului guvern că trebuie să negocieze cu aceştia.

Reacţia ministrului Sănătăţii la acest protest dovedeşte încă o dată, dacă mai era nevoie, că nu înţelege problemele oamenilor din sistem şi nu face decât să manipuleze opinia publică. În timp ce revendicările celor care protestează se referă la finanţarea sănătăţii cu 9% din PIB, la scoaterea salariaţilor din categoria bugetarilor şi la semnarea contractului colectiv de muncă, domnul Eugen Nicolăescu vorbeşte numai despre lefuri şi se întreabă, politicianist, de ce nu au protestat şi atunci când acestea au fost reduse în trecut”, a declarat eurodeputatul PDL.

Petru Luhan consideră că Ministerul Sănătăţii trebuie să fie principalul partener de dialog al sindicatelor şi nu un adversar al acestora. “Acest dialog al surzilor, pe care domnul ministru îl întreţine, trebuie să înceteze. Dacă va continua, nimeni nu are de câştigat: nici personalul medical şi sanitar, nici pacienţii şi nici măcar USL. Pentru că românii îşi vor da seama, mai devreme sau mai târziu, că actualul guvern este decuplat de la realitate şi nu face decât să frâneze aspiraţiile României de a deveni cu adevărat un stat european”, a mai spus europarlamentarul.

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

*