Zborurile interne nu trebuie sa devină un instrument politic

Etichete:,

Categorii: Diverse

Am luat notă de dreptul la replică al companiei TAROM şi îmi mențin poziția fermă față de acest subiect.

Chiar dacă nu vorbim de un monopol de jure în sensul definit de lege, TAROM deține un monopol de facto, fiind singura companie care operează curse interne. Iar consecințele unui monopol de facto sunt la fel de grave ca cele ale unui monopol de jure.

Este de datoria Guvernului să găsească urgent soluții pentru a încuraja rutele interne de transport aerian și pentru a stimula competiția în acest sector. Regiunile şi orașele României au nevoie de legături de transport bune pentru a se putea dezvolta din punct de vedere economic și turistic.

Susțin că o intervenție din partea Guvernului pe acest subiect ar elimina orice umbră de îndoială cu privire la existența unor rivalități politice în anumite zone. Mă refer aici la cazul județului Suceava, unde compania Tarom a hotărât suspendarea zborurilor. Înclin să cred că adevăratele motive sunt de ordin politic și au legătură cu proiectul de împărțire administrativ teritorială a României și implicit cu stabilirea capitalelor de regiuni.

Totodată, este de datoria Guvernului să asigure un echilibru între puterea de cumpărare a românilor și politica de prețuri practicată pe cursele interne de către TAROM. Nu înțeleg cum poți avea zboruri profitabile, atâta vreme cât un bilet Oradea-București costă în jur de 285 de euro, iar salariul minim pe economie nu ajunge nici la 200 de euro pe lună.

Pentru că a fost invocată lipsa de rentabilitate a curselor interne în general, solicit companiei TAROM să facă publice toate contractele sale cu furnizorii, pentru a înțelege situația exactă și pentru a identifica eventualele firme-căpușă.

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

*