Sanse mari pentru tinerii someri

Categorii: IMM,Tineri

O întreprindere care va angaja 15% șomeri tineri va beneficia de 15% scutiri de taxe”

În luna februarie a acestui an rata șomajului în rândul tinerilor a fost 24 %, Parlamentul European, astfel, propunând Comisiei Europene un program de „garanții pentru tineri.” Scopul proiectului avea ca misiune să asigure că toți tinerii vor avea deschideri spre oferte de angajare de bună calitate ori își vor continua educația sau ucenicia în termen de maxim patru luni de când devin șomeri sau își termină studiile.

Mai mult de o jumătate de an a trecut de la inițiativa menționata, iar progresele, deși existente, sunt nesemnificative în comparație cu gravitatea problemei, rata șomajului in rândul tinerilor fiind acum de 23,5%. Europarlamentarul român Petru Luhan a declarat că „lipsa unui venit poate conduce la efecte sociale foarte grave.”

Parlamentul European a luat din nou atitudine in aceasta privință votând cu o majoritate de peste 500 de voturi un act normativ prin care IMM-urile vor fi scutite de un procent din taxe pentru absorbirea forței de muncă tinere.

“Aceasta schema va fi proporțională cu rata de angajare de șomeri tineri. Ce înseamnă asta? Dacă o întreprindere angajează 15% șomeri tineri va beneficia de 15% scutiri de taxe. Pentru aceasta statele membre vor beneficia de subvenții de angajare din partea Uniunii Europene”a mai declarat Petru Luhan.

O alta măsura adoptată și susținuta de eurodeputatul roman Petru Luhan a fost cea de mărire a vârstei angajaților considerați tineri de la 25 la 30 de ani. Aceasta va permite unui număr semnificativ de tineri sa beneficieze de oportunități de lucru cât si IMM-urilor sa obțină un procent mai mare de scutiri de taxe, dar și generarea competiție intre companii.

De asemenea, Parlamentul European a votat ca toate stagiile din sectorul public si privat sa fie remunerate. „Adică stagiarii voi primi bani in cadrul instituțiilor, ONG-urilor sau companiilor unde vor activa,”  a încheiat europarlamentarul Petru Luhan.

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

*