Argumente pentru reducerea consumului de băuturi carbogazoase

Categorii: Diverse

Vă invit să citiți un articol medical bine documentat despre riscurile asociate consumului de băuturi carbogazoase. Iată ce spune doamna Dr. Simona Carniciu, de la Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice din București:

Printre factorii importanţi responsabili de epidemia actuală de obezitate, diabet, sindrom metabolic şi boli cardiovasculare, un rol special îl joacă modificarea stilului de viaţă, cu cele două componente: scăderea activităţii fizice şi dezechilibrul din alimentaţia modernă. Pe lângă creşterea aportului de lipide saturate de origine animală şi scăderea celui de vegetale, un dezechilibru important este dat de consumul crescut de băuturi carbogazoase îndulcite (BCI), bogate în calorii, dar fără alţi nutrienţi. Pentru prevenirea patologiei metabolice, este nevoie de iniţierea programelor naţionale şi globale de avertizare şi educare, mai ales pentru grupe mici de vârstă, care sunt mai predispuşi şi vulnerabili acestui stil de viaţă modern. Deja organizaţiile internaţionale s-au activat în definirea şi promulgarea măsurilor necesare stopării acestei epidemii.”  – Sursa: Revista medicală română

În toamna lui 2013 am solicitat Parlamentului European și Comisiei Europene să trateze băuturile carbogazoase în același regim ca și tutunul și alcoolul. Pentru că sănătatea copiilor este vitală pentru viitorul Uniunii Europene, îmi voi continua demersurile pentru a avea un cadru european de reglementare în această privință.

Articolul integral poate fi citit aici.

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

*