Crin Antonescu nu poate spune ca nici USL n-a mancat, nici gura nu-i miroase!

Categorii: Diverse

Ruperea alianţei dintre PSD şi PNL nu are nicio legătură cu actul de guvernare, nu este motivată de vreo divergenţă de viziune asupra problemelor economice sau sociale ale ţării şi nici nu are ca scop binele românilor. “Divorţul” celor două partide are la bază satisfacerea intereselor personale ale celor doi lideri şi ale grupurilor care îi susţin.

Pe de o parte, Victor Ponta este măcinat între dorinţa partidului de a-l împinge în faţă la viitoarele alegeri prezidenţiale şi frica de a nu-şi pierde până atunci scaunul de premier. Pe de altă parte, Crin Antonescu se visează şef al statului şi nimic nu este mai important pentru domnia sa decât a-şi vedea visul cu ochii. Lupta dintre cei doi este, aşadar, o luptă pentru “ciolan”. De această dată,“ciolanul” prezidenţial.

Cea mai bună dovadă că nu principiile îi despart este modul în care au girat împreună actuala guvernare de stânga-dreapta. O guvernare care a constat în inventarea de noi şi noi biruri pe spinarea contribuabilului, în proiecte eşuate pe bandă rulantă – de la privatizarea Oltchim şi CFR Marfă până la legea descentralizării sau revizuirea Constituţiei -, în mari tunuri de corupţie şi în atacuri repetate la adresa Justiţiei.

În niciunul dintre aceste puncte, nu l-am auzit pe dl Antonescu să se desolidarizeze de dl Ponta. Cel puţin până de curând. Iar atunci când a făcut-o, cum s-a întâmplat după “marţea neagră”, în care liberalii au votat cot la cot cu socialiştii, prezidenţiabilul PNL a bătut în retragere abia după reacţia vehementă a presei, a societăţii civile şi a cancelariilor occidentale.

Toate acestea ne arată ipocrizia celui care se autointitulează acum „liderul opoziţiei” şi care ar vrea să ne convingă că este un “apărător al statului de drept”. Românii nu pot uita însă că dl Antonescu a fost complice cu dl Ponta din vara lui 2012 şi până mai ieri. Şi nici că domnia sa i-a promovat în funcţii de răspundere pe toţi acei “liberali” chemaţi să dea socoteală în faţa legii pentru infracţiuni grave (ca Becali, Fenechiu, Ruşanu, Chiţoiu, Silaghi etc).

Să vină azi dl Antonescu şi să ne spună că nici USL n-a mâncat, nici gura nu-i miroase întrece orice bun simţ!

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

*