Nigel Farage vorbeşte ca Adolf Hitler în tinereţe

Categorii: Diverse

România trebuie să reacţioneze ferm faţă de declaraţiile iresponsabile ale liderului celui mai mare partid extremist din Marea Britanie, care vorbeşte despre români şi bulgari în termenii în care naziştii vorbeau în anii ‘30 despre evrei şi ţigani.

Lipsa de reacţie a Guvernului de la Bucureşti faţă de afirmaţiile tot mai agresive făcute de anumiţi politicieni britanici la adresa conaţionalilor noştri este scandaloasă. Este inadmisibil că, în plină campanie pentru alegerile europarlamentare, românii sau bulgarii să fie folosiţi pe post de ţinte electorale în Marea Britanie, tot aşa cum evreii sau ţiganii erau arătaţi cu degetul ca fiind sursa relelor din Germania anilor ‘30.

Ultima declaraţie în acest sens a lui Nigel Farage, liderul Partidului Independenţei Marii Britanii (UKIP), care candidează pentru un nou mandat la Bruxelles, este un afront adus nu doar ţării noastre, ci întregii Uniuni Europene. Într-un interviu acordat postului BBC, el a afirmat: “Am deschis porţile unor state care nu şi-au revenit după comunism şi mi-e teamă că am creat o breşă pentru infracţionalitatea organizată”.

Această afirmaţie nu este un accident, ci o continuare a campaniei antiromâneşti duse de respectiva formaţiune politică în ultimii ani. Nigel Farage vorbeşte ca Adolf Hitler în tinereţe. Îi mai lipseşte doar mustăcioara şi cămaşa brună. Sigur, el nu se pregăteşte să-i trimită pe români şi bulgari în lagăre de concentrare, dar nu ascunde faptul că-şi doreşte deportarea lor. Acelaşi lucru l-au făcut şi naziştii la început, înainte de a trece la soluţia finală.
Îi cer Ministerului de Externe din România să înainteze imediat un protest public faţă de această campanie împotriva românilor din Marea Britanie. În caz contrar, domnul Titus Corlăţean arată că socialiştii români nu au niciun fel de demnitate şi stau cu mâinile în sân atunci când poporul român este terfelit de lideri străni cu apucături naziste.

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

*