Petru Luhan și studenții români continuă eforturile de deblocare a suspedării creditelor de întreținere

Categorii: Diverse

Mai mulţi studenți români din Marea Britanie au de gând să înceapă un proces cu Ministerul Universităților și cu Student Finance (instituția care se ocupă de împrumuturi pentru studii). Un grup de aproximativ 20 de studenți, din miile care au subvențiile și împrumuturile suspendate de guvern, vor să ajungă în instanță cu problema lor, susținând că sunt discriminați, scrie The Guardian.

„Se pare acești studenți sunt discriminați din motive politice”, a declarat avocatul Stuart Stevens, cel care conduce firma Holborn Chambers, din centrul Londrei și care a preluat cazurile studenților. „Strângem probe și într-o săptămână vom merge în justiție.”
„Studenții români sunt victime ale acestei retorici politice și observăm că regulile nu se aplică pentru fiecare student din Marea Britanie, în același mod, iar acest lucru este un semn clar de discriminare a românilor. Acest lucru este inadmisibil într-un stat membru al UE”, a continuat el.

De altfel, Luhan a luat cuvântul săptămâna trecută, în Parlamentul European, unde a prezentat situația studenților români și bulgari discriminați de guvernul britanic. El a scris premierului David Cameron și ministrului pentru Universități, David Willetts, cerându-le să reconsidere urgent măsura de suspendare.

Articolul integral a apărut pe www.ziarulromânesc.net la următorul link

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

*