Subvenţii pentru agricultori precum în Germania şi Franţa

Etichete:

Categorii: Agricultura

Candidatul sucevean spune că PD-L, prin apartenenţa la cea mai mare familie europeană, cea a Grupului PPE-DE, poate susţine majorarea constantă a subvenţiilor agricultorilor români, până ce ele vor ajunge la nivelul unor state precum Germania sau Franţa.

Pe durata noului mandat al Parlamentului European se vor lua decizii importate cu privire la viitoarea reformă a Politicii Agricole Comune, prevăzută a avea loc în 2013. De asemenea, de o extremă importanţă este faptul că după intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona, agricultura va deveni una din politicile UE asupra căreia Parlamentul va decide alături de Consiliul Uniunii Europene.“, a declarat Luhan.

În condiţiile în care, regiunea Nord-Est deţine o mare suprafaţă de teren agricol (aproximativ 15%) din suprafaţa agricolă totală a ţării, trebuie să încercăm ca prin intermediul Politicii Agricole Comune să acţionăm în diminuarea principalilor factori care determină productivitatea scăzută a resursei agricole, cum ar fi gradul mare de sărăcie a proprietarilor care întâmpină mari dificultăţi în realizarea culturilor şi creşterea animalelor sau lipsa capitalului pentru restructurarea şi modernizarea agriculturii.

Susţinerea dezvoltării agriculturii este cu atât mai importantă cu cât ponderea populaţiei ocupate în agricultură, în regiunea Nord – Est, este destul de ridicată 40,74% (superioara celei naţionale cu 30%), aproximativ 20% din totalul populaţie ocupate în agricultură la nivel naţional, provenind din această zonă.

“Pentru cei nouă milioane de români care trăiesc la ţară, PD-L se va bate ca noul buget al Uniunii Europene să aibă un sistem generos de subvenţii pentru agricultura românească”, afirma Petru Luhan.

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

*