Ultimatum: Încetați discriminarea românilor în Marea Britanie!

Categorii: Diverse

Europarlamentarul Petru Luhan, inițiatorul unei petiții online împotriva discriminării românilor în Marea Britanie, salută poziția exprimată de Comisia Europeană în legătură cu dreptul la liberă circulaţie în UE. “Acest document întărește ceea ce știm deja din tratatele care stau la baza Uniunii. Și anume că toți cetățenii, indiferent de naționalitatea lor, se bucură de aceleași drepturi, printre care şi dreptul de a munci şi de a trăi în orice stat UE”, a declarat eurodeputatul PDL.

Luhan consideră că precizările făcute de comisarul pentru justiție, Viviane Reding, şi de comisarul pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale și incluziune, László Andor, elimină orice neclaritate în această privință. Astfel, Comisia Europeană se angajează să “protejeze”, să “consolideze” şi să “garanteze” dreptul la liberă circulație al tuturor cetățenilor europeni.

“Chiar dacă nu se referă în mod explicit la situația noastră, acest mesaj vine cu puțin timp înainte de 1 ianuarie 2014, dată de la care nicio țară europeană nu mai poate impune restricții pe piața muncii pentru români. Cer politicienilor britanici responsabili să țină cont de semnalul transmis de la Bruxelles”, a mai spus europarlamentarul.

Luhan adaugă că soluțiile propuse de Comisia Europeană, în eventualitatea unui “aflux brusc și de mare amploare” al unor persoane dintr-un stat în altul, demontează îngrijorările opiniei publice britanice. “Teama de o invazie a românilor este cu atât mai lipsită de temei cu cât autoritățile din Marea Britanie vor avea la dispoziție toate mijloacele necesare, inclusiv resurse ale Fondului Social European, pentru a rezolva problemele ce ar putea apărea. Practic, nu există niciun motiv pentru ca românii să fie tratați altfel decât ceilalți cetățeni europeni”, a conchis eurodeputatul PDL.

Petiția inițiată de europarlamentarul Petru Luhan împotriva discriminării românilor în Marea Britanie poate fi semnată aici: http://www.yousign.org/ro/PetitiaLuhan

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

*