ORGANIZATOR:

Petru Luhan – europarlamentar PDL din grupul PPE in Parlamentul European.

PARTICIPANTI:

La concurs poate participa oricine are un cont de Facebook, are 18 ani impliniti, cetatenie romana, locuieste pe teritoriul Romaniei si care a citit si respecta prezentul regulament.

DESCRIERE:

Lansez primul concurs pe retelele de socializare, prin care as dori sa aflu in ce masura sunt romanii inca pasionati de calatorii in tara, dar mai ales de promovarea destinatiilor turistice romanesti. Aveti la dispozitie 3 saptamani pentru a promova o destinatie turistica din tara noastra mult iubita, dintre cele pe care le propun si puteti castiga o excursie la Bruxelles, in care transportul, cazarea si mesele sunt asigurate. Din program nu va lipsi vizitarea institutiilor europene, dar si turul orasului Bruxelles. Eu am selectat 11 destinatii turistice care imi plac cel mai mult de la noi din tara, iar pe voi va invit sa o popularizati pe cea care va trezeste cele mai frumoase amintiri!

PERIOADA DE DESFASURARE:

Perioada de desfasurare a concursului este 12 octombrie – 4 noiembrie 2012, ora 23:59, concursul derulandu-se pe intreg teritoriul Romaniei, exclusiv pe Internet.

Vor fi 2 castigatori selectati pe data de 5 noiembrie 2012 si vor fi anuntati pe site-ul meu: http://www.petruluhan.com/.

Excursia la Bruxelles se va desfasura in perioada 12-14 noiembrie 2012.

CONDITII DE PARTICIPARE:

1. LIKE la PAGINA Petru Luhan: http://www.facebook.com/PetruConstantinLuhan!

2. Alege poza preferata din albumul numit “CONCURS: Castiga o excursie la Bruxelles!” de pe pagina Petru Luhan si posteaza un comment cu numele tau sub poza respectiva!

Fiecare persoana poate posta un SINGUR comment doar la una dintre pozele din album. Ne rezervam dreptul de a sterge orice comment care foloseste un limbaj licentios.

3. Invita-ti prietenii sa dea LIKE la pagina Petru Luhan si sa voteze comment-ul tau!

Cei 2 castigatori vor fi selectati dintre cei care au respectat toti pasii de mai sus si au acumulat cele mai multe like-uri la comment-ul postat sub poza.

Inscrierea la aceasta campanie nu implica achitarea vreunei taxe de participare.

Organizatorul nu-si asuma nicio raspundere pentru disfunctionalitati sau inacuratetea datelor de pe internet, inclusiv pentru conexiunile internet ale participantilor sau ale Facebook, ce pot afecta buna functionare si derulare a acestui concurs.

Organizatorul se angajeaza sa nu faca publice datele personale ale nici unuia dintre participanti, cu exceptia castigatorilor, ale carora nume, prenume si localitate de resedinta vor fi anuntate pe http://www.petruluhan.com/.

Castigatorii se angajeaza sa anunte faptul ca au castigat concursul pe profilurile lor de Facebook!

RECOMANDARI:

Recomandam sa postezi comment-ul tau in primele zile de concurs pentru a avea cat mai mult timp disponibil pentru a primi like-uri si sa iti anunti prietenii de indata sa iti voteze comment-ul pentru a aduna astfel cat mai multe voturi.

Haideti sa demonstram ca destinatiile turistice romanesti sunt fascinante si merita sa fie promovate!

Va urez mult succes!!!

Câștigători:
Vladeanu Dumitru – Câmpulung Moldovenesc
Concurs foto
Damian Paul-Adrian – Suceava
Intr-un colt de lume...(CHILIA)

Cea mai reprezentativa fotografie pentru zona Bucovinei va fi expusa în Parlamentul European

În perioada 13-15 aprilie 2010, se va organiza la Bruxelles, în cadrul Parlamentului European, evenimentul intitulat “Zilele Bucovinei”. Cu aceasta ocazie va fi prezentata şi o expoziţie de fotografii.

Prin intermediul acestui concurs aveţi posibilitatea sa expuneţi la Bruxelles 2 fotografii, cele mai reprezentative pentru zona Bucovinei.

Condiţii de participare:

1.   Fotografiile propuse sa fie reprezentative pentru zona Bucovinei şi sa fie ORIGINALE, nu copiate de pe Internet sau scanate;

2.  Fotografiile trebuie sa fie trimise in format electronic jpg, jpeg sau pe suport hârtie;

3.    Nu exista restricţii legate de vârsta sau background profesional.

Perioada de desfăşurare a concursului:

8 martie –  6 aprilie 2010

Contact:

Propunerile de fotografii trebuie trimise la :

e-mail: mihaela.militaru@europarl.europa.eu sau

Biroul Europarlamentar din Str. Stefan cel Mare, Nr. 3, Suceava.

Autorul/ii fotografiilor vor putea participa la evenimentul de la Bruxelles, costurile de transport, cazare si masa fiind suportate integral de cabinetul europarlamentarului Petru Luhan.

Câştigătorul/ii vor fi anunţaţi pe site-ul www.petruluhan.com pe data de 7 aprilie a.c.

Pe lângă expoziţia de fotografie, in cadrul evenimentului din luna aprilie va fi prezentata Bucovina, cu produsele biologice si tradiţiile străvechi ale acestei regiuni.
La recepţia din 13 aprilie a.c. au confirmat participarea
Jerzy Buzek, Preşedintele Parlamentului European, Dacian Ciolos, Comisarul pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Gheorghe Flutur, Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava si reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditaţi la Bruxelles.

Pentru informaţii suplimentare ne puteţi contacta la numărul de telefon: 0741.499.323 (Duca Ilie).

Fă TU legea în Parlamentul European!

Câştigătorii concursului “Fă TU legea în Parlamentul European! ” sunt:
1. Bogdan Ceobanu
2. Lavinia Braga

Impresii din Capitala Europeană

“E primăvară. Cocorii se întorc cu primii stropi de ploaie. Ne-mbrăţişăm pentru un ALT ANOTIMP. Acum totul, totul s-a schimbat. Revoluţia ne-a transformat în cu totul alţi oameni. Unii mai buni, alţii mai răi. Încet, încet fiecare din noi am suferit o transformare. Unii am devenit mai buni, mai generoşi, alţi dimpotrivă mai egoişti şi straşnic de flămânzi după câştig  şi-navuţire rapidă, ca o fâlfâire de aripă.

Noi , tinerii, avem acum alte orizonturi. Plecăm în aceste începuturi către zări. Să biruim albastrul din ele. Odată cu integrarea în marea familie europeană am primit şi un alt statut. Tineri sau mai puţin tineri, indiferent de statutul nostru, legile europene ne privesc pe toţi, uneori chiar fără să ne dăm seama. Parlamentul European discută şi adoptă legi. Parlamentul European include noţiunea de multiculturalism.

Am întâlnit la Bruxelles un sistem bine organizat, oameni bine pregătiţi şi foarte amabili. M-a impresionat mult plenul şi mi-ar plăcea să ajung să îl văd şi pe cel din Strasbourg .

Europarlamentarul Petru Luhan s-a ocupat îndeaproape de organizarea Zilelor Bucovinei în Parlamentul European, eveniment de mare amploare care a fost un real succes. Peste 700 de persoane au fost prezente pe 13 aprilie la acest eveniment. În cadrul acestei manifestări au fost prezentate tradiţiile din Bucovina, ouă încondeiate, olărit, produse tradiţionale, icoane pictate pe lemn. Foarte plăcuţi impresionaţi au fost funcţionarii europeni, prezenţi la seara bucovineană de produsele bio. Printre oficialităţile prezente s-au numărat comisarul Dacian Cioloş, domnul Flutur, domnul Stolojan, Elena Băsescu.

Uniunea Europeană va fi rezultatul a ceea ce vrem noi şi a cum dorim noi să fie, prin urmare este important ca vocea tinerilor să se facă auzită oricât de des posibil.

Viaţa merge înainte, rămânem tributari unor episoade, iar micile neplăceri provocate de norul vulcanic se uită, în locul lor apar zâmbete, dar acele clipe frumoase petrecute la Bruxelles vor rămâne ca un tablou, la intrarea în sufletul meu.”

Impresii din Capitala Europeana Impresii din Capitala Europeana Diploma Lavinia Braga

Regulament participare concurs “Fă TU legea în Parlamentul European!

În momentul de faţă, dintre toate instituţiile europene, numai Comisia Europeană are dreptul de iniţiativă legislativă. Pentru a respecta însă principiile democratice, Parlamentul European are la dispoziţie proceduri prin care poate transmite Comisiei poziţia cetăţenilor faţă de subiectele aflate în dezbatere. Iată aşadar câteva iniţiative prin care un Deputat din Parlamentul European poate promova pe agenda politică europeană priorităţile cetăţenilor pe care îi reprezintă:

– Să iniţieze un raport pe o temă care are legătură cu domeniul de competenţă al comisiei parlamentare în care deputatul este membru;
– Să modifice o propunere legislativă a Comisiei Europene prin depunerea de amendamente;
– Să iniţieze declaraţii scrise care, dacă sunt susţinute de cel puţin jumătate dintre membri Parlamentului, sunt transmise Comisiei Europene şi pot deveni proiecte de lege;
– Să introducă o întrebare scrisă prin care solicită Comisiei Europene şi/sau Consiliului să ia măsuri pentru rezolvarea problemelor indicate de către cetăţeni;
– Să depună propuneri de rezoluţie privind un subiect care se înscrie în activităţile Uniunii Europene;
– Să ia cuvântul în timpul şedinţei plenare pentru a atrage atenţia Parlamentului European cu privire la o chestiune politică importantă.

Ştiai de exemplu că, la iniţiativa unui eurodeputat român, a fost adoptată o declaraţie scrisă prin care Comisia Europeană a fost obligată să implice de acum înainte organizaţiile de tineret în elaborarea legilor care îi privesc pe tineri? TU ce ai dori ca eurodeputatul care te reprezintă să facă pentru tine în Parlamentul European?
Propune-i lui Petru Luhan o iniţiativă pe care el să o promoveze la Bruxelles şi argumentează care din metodele enumerate mai sus ar fi cea mai eficientă. Dacă propunerea ta este convingătoare, vei avea şansa de a vizita Parlamentul European! Cea mai bună iniţiativă va fi răsplătită cu un stagiu de practică de o saptămână la biroul europarlamentar de la Bruxelles iar următoarele zece propuneri vor fi recompensate cu o excursie în Belgia şi o vizită a instituţiilor europene.

Trimiteţi răspunsurile voastre până pe data de 31 ianuarie 2010 pe adresa petru.luhan@europarl.europa.eu şi menţionaţi numele, vârsta şi liceul la care studiaţi.

Mult succes!

Cea mai reprezentativa fotografie pentru zona Bucovinei