Campanii de informare – programe de finanţare IMM-uri

Etichete:

Categorii: IMM

Uniunea Europeană oferă o multitudine de oportunităţi pentru IMM-uri. Lipsa cunoştinţelor de specialitate sau experienţă, barierele lingvistice şi culturale împiedică însă de cele mai multe ori exploatarea corespunzătoare a  acestor posibilităţi de către antreprenori.

Comisia Europeană şi-a propus să organizeze până la sfârşitul lui 2009, ‘Ziua finanţării comunitare pentru IMM-uri’ în fiecare stat membru, urmărind să informeze participanţii asupra instrumentelor financiare comunitare destinate IMM-urilor şi asupra intermediarilor financiari cu ajutorul cărora IMM-urile pot accesa aceste instrumente. Până acum au fost organizate astfel de evenimente la Berlin, Stockholm, Paris, Roma, Budapesta.



Petru Luhan, candidat pentru alegerile europarlamentare din iunie spune că: “Anul acesta, în perioada 6-14 mai 2009, Comisia Europeană a organizat de asemenea prima ‘Săptămână europeană a IMM-urilor’, care a constat într-o campanie de informare a antreprenorilor despre ajutorul de care pot beneficia la nivel european, naţional şi local”.

” Astfel de evenimente mi se par foarte utile şi doresc să demarez, la rândul meu, odată ajuns în Parlamentul European, campanii de informare pentru a facilita accesarea programelor de finanţare de către IMM-urile locale. Consider că în contextul actual, proiectele pentru investiţii finanţate din fonduri europene, reprezintă şansa relansării sau dezvoltării activităţilor celor 6300 de IMM-uri existente la nivelul judeţului Suceava. O informare completă şi corectă poate reprezenta cheia succesului în astfel de situaţii.

Tocmai de aceea, îmi doresc ca la cea de a doua ediţie a acestui eveniment să fie implicate şi IMM-uri din judeţul nostru.”, a mai adăugat Petru Luhan.

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

*